Sporta sarunu šova "eXi" jaunākajā epizodē diskusijas galvenā tēma bija ideāls izlases spēlētājs.

Bijušais Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs atcerējās, ka bija valstsvienības spēles, kuras bija grūti apvienot ar spēlēm savā klubā Anglijā.

"Bija izbraukumi, kur nebraucu, jo klubs pateica, ka tad es nespēlēšu nākamo spēli. Ja tev jāaizbrauc otrdien Hondurasā nospēlēt spēli un tad sestdien jāiet laukumā... Vai uz Angolu, kas beigās nav oficiālā spēle, un mēneša laikā jāsašpricē viss iekšā, ko vien var, lai dotos uz Āfriku, nezinot, vai tas palīdz vai nepalīdz. Tad profesionālās karjeras ilgtspējas dēļ jāpasaka godīgi, ka uz šādu spēli klubs neakceptē," atklāti teica Gorkšs. "Juridiska pamata nelaist īsti nav, bet arī izlases treneriem jāveido uzticības attiecības ar spēlētāju un jāpiepalīdz individuālo mērķu sasniegšanā. Man šie eksotiskie braucieni gāja secen, bet tas tika nolemts dialogā ar treneri un paskaidrojot, ka tīri fiziski ķermenim ir ļoti, ļoti grūti."

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti (ceturtajā sezonā tie ir Kaspars Gorkšs, Jānis Blūms un Oļegs Sorokins) apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!