Bijušais Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs "sportacentrscom" raidījuma "eXi" jaunākajā epizodē atcerējās interesantus gadījumus, ar ko nācies kopā dzīvot treniņnometnēs un izbraukumos, kā arī pieskārās tabu tēmai un sportistu rituāliem ģērbtuvēs.

Bijušais futbolists norādīja, ka, piemēram, Anglijā izmitināšana pa numuriņiem ir arī sava veida "komandas ķīmija", bet ir arī tādi komandas biedri, ar kuriem neviens īsti nevēlas dzīvot vienā istabā. "Parasti tas ir tāpēc, ka krāc, arī citi, teiksim, higiēniskie paradumi. Man, piemēram, bija reiz jādzīvo vienā istabā ar poli, kurš līdz kādiem diviem naktī skaitīja tēvreizi."

Otrs interesantākais gadījums Gorkša karjerā bijis, dzīvojot kopā ar jamaikiešu futbolistu. Fizioloģisku īpatnību dēļ šis futbolists gulējis uz grīdas uz dvieļa, turklāt naktīs pamatīgi griezis zobus. Gorkšs ar smaidu atcerējās, ka sākumā domājis, ka aiz loga kādi dzīvnieki staigā.

Tāpat Gorkšs atminējās par noteikto hierarhiju komandu ģērbtuvēs, kur bija jāievēro arī katra komandas biedra savi pirmsspēles rituāli. "Kopumā jāsaka, ka sportisti ir dīvaini, jo ir daudzi un dažādi ieradumi, kas izveidojas karjeras laikā."

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti (ceturtajā sezonā tie ir Kaspars Gorkšs, Jānis Blūms un Oļegs Sorokins) apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!