Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē Hjūstonas "Rockets" līderis Džeimss Hārdens izcēlās ar gūtiem 50 punktiem, bet divi svarīgi punkti netika ieskaitīti, tiesnešiem pieļaujot kļūdu.

Spēlē pret Sanantonio "Spurs" Hārdens un "Rockets" nenosargāja pārsvaru, otrajā pagarinājumā piekāpjoties ar 133:135. Pēdējās ceturtdaļas piektajā minūtē Hārdens pārtvēra piespēli un neviena netraucēts izpildīja "slam dunk". Tomēr bumba pēc "slam dunk" ar visu tīklinu rikošetā uzlidoja atpakaļ uz stīpas un pēc tam nokrita laukumā, tiesnešiem nefiksējot, ka bumba jau bija izlidojusi cauri stīpai un tīkliņam. Tobrīd rezultāts varēja kļūt 104:89 par labu "Rockets".

Hārdens un "Rockets" galvenais treneris Maiks d'Antoni protestēja, tomēr soģi lēmumu nemainīja.

Tiesnešu brigādes vadītājs Džeimss Keipers pēc spēles ziņojumā norādījis uz soģu kļūmi, tomēr uzsvēris, ka "Rockets" varēja izmantot savas tiesības, pieprasot video atkārtojumu.

"Tas bija izskatāms, bet ir dotas 30 sekundes, lai to pieprasītu sava minūtes pārtraukuma laikā. Kamēr viņi protestēja pret lēmumu (neskaitīt divus punktus), beidzās atvēlētais laiks un viņi to vairs nevarēja pieprasīt," sacīja Keipers.

Hārdens šajā spēlē sasniedza jaunu NBA regulāro čempionātu rekordu, realizējot visus 24 soda metienus. Līdz šim rekords piederēja NBA leģendai Dominikam Vilkinsam, kurš 1992. gadā iemeta visus 23 sodiņus. Tāpat Hārdens atkārtojis NBA rekordu, jo 24 no 24 sodiņiem 2011. gada Rietumu konferences finālā vienā no spēlēm iemeta Dalasas "Mavericks" zvaigzne Dirks Novickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!