Bijušais Latvijas izlases basketbolists un jaunais Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss raidījumā "eXi ciemos" atminas pāris spilgtus atgadījumus no laika, kad jaunībā spēlēja pie trenera Valda Valtera.

Rēzeknē dzimušais Kaspars Cipruss sākotnēji pārgāja no Latgales pilsētas komandas uz ambiciozo Rūjienas sporta skolu, bet vēlāk pievienojās Valda Valtera izveidotajai Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) vienībai "Valtera Basketbola skola" (VBS). Cipruss pie Valtera spēlēja arī jauniešu izlasēs, un raidījumā atminējās kādu gadījumu no Latvijas U-15 basketbola izlases.

"Protams, ka visi Rīgas džeki jau zināja, kā jāsedz," stāsta Cipruss. "Mēs spēlējām pret Lietuvu. Man jāsedz [Roberts] Javtoks. Viņš visu laiku mani paņem un bez variantiem apspēlē. Man Valdis Valters saka: "Sedz no priekšas!" Tajā laikā neviens man nebija teicis, kā segt no priekšas. Visu laiku Jaunatnes līgā biju garākais, apstājos aizmugurē un visus stumju. Taču tur atnāk viens par mani trīs reizes lielāks. Pēc spēles prasīju: "Trener, ko nozīmē segt no priekšas?" Gribēju saprast, ko tas nozīmē. Tad man, protams, nācās dzirdēt daudz lietu."

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un Sportacentrs.com veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienas vakaru, pulksten 21.15 skatāms Sportacentrs.com TV kanālā, kā arī pēcāk pieejams portālā Sportacentrs.com. Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

"eXi ciemos" ir raidījuma vasaras speciālizlaidums, kurā Celmiņš piecās epizodēs kopā ar bijušajiem sportistiem Kristapu Valteru, Edgaru Lūsiņu vai Juriju Žigajevu dosies ciemos pie kāda no "eXu" draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!