HK "Kurbads" kopā ar basketbolistu Kasparu Kambalu pieņēmuši "Ice Bucket Challenge" izaicinājumu un kopīgi aplējušies ar ledus ūdeni.

HK "Kurbads" nomināciju saņēma no HK "Liepāja", kas kā labdarības akciju izvēlējās nodot asinis un saņemto naudu ziedot Liepājas reģionālajai slimnīcai. Šodien bija Ogres komandas kārta. Loģistikas kompānija bija sagatavojusi traktoru, kura kausā ietilpst 4,5 kubikmetru ūdens, kam klāt ir pievienots sniegs un ledus. Pēc spēles ar "Ogre/Sāga97" visa komanda izgāja ledus halles stāvvietā fanu pūļa priekšā un tika aplieta ar ledus aukstu ūdeni, izraisot neviltotas emocijas no notikuma aculieciniekiem.

Kaspars Kambala, uzreiz izpildot nomināciju, stafeti tālāk nodeva Latvijas basketbola izlases galvenajam trenerim Aināram Bagatskim, hip-hop māksliniekam Gacho un kādreizējam basketbolistam un politiķim Mārtiņam Bondaram.

Hokeja klubs "Kurbads" tālāk nominēja "Ghetto Games" radošo komandu ar Raimondu Elbakjanu priekšgalā, leģendāro Latvijas skrituļslēpotāju Raimondu Dombrovski, kurš 1988. gadā noslēpoja no Aļaskas līdz Meksikas robežai ar skrituļslēpēm un šobrīd atrodas Aļaskas pilsētā Ankoridžā, lai par šo notikumu uzņemtu filmu, bet kā trešais tika nominēts slavenais latviešu basketbolists Kaspars Kambala, kurš par lielu pārsteigumu bija "Kurbads" spēles skatītājs.

Ledus spaiņa akcija ir no Ziemeļamerikas atceļojusi labdarības kustība, kad cilvēki tiek nominēti izpildīt šo rituālu un ziedot sabiedrības labā. Sociālie tīkli visā pasaulē ir pārpildīti ar šo aktivitāti. Nomināciju saņēmēji no Latvijas ne vienmēr izpilda pašu svarīgāko šīs kustības mērķi – palīdzēt sabiedrībai. HK "Kurbads" ar prieku un lielu cieņu ir iesaistījies aktivitātē.

Kā labas gribas žestu sabiedrības labā HK "Kurbads" 4. oktobra mājas spēlē pret "HASC Jūrmala" Ogres novada bērnu nama "Laubere" iemītniekiem nodrošinās lielisku nedēļas nogali Vidzemes ledus hallē, kur bērniem būs iespēja pirms spēles paslidot kopā ar komandas spēlētājiem un pamacīties hokeja zinības no viņiem. Kā arī tiks pasniegtas dāvanas ar kluba atribūtiku un uzdāvināts spēles krekls ar komandas parakstiem. Labdarības akcijai ar lielu prieku piebiedrojās Kaspars Kambala, kurš piedalīsies pasākumā kopā ar hokeja klubu, kā arī dāvās bērnu namam basketbola bumbas ar savu autogrāfu un arī nesen izdoto autobiogrāfisko grāmatu. "Laubere" iemītniekiem būs iespēja nofotogrāfēties gan ar hokeja komandu, gan ar slaveno basketbolistu.

Visu pasākumu atbalsta arī slavenā Latvijas folkmetāla grupa "Skyforger", kuras mūzika skanēs HK "Kurbads" veidotajā video rullītī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!