Foto: Kadrs no video

Dienu pēc argentīniešu futbola leģendas Djego Maradonas došanās viņsaulē "otro jaunību" ieguvis kāds video, kas spilgti parāda fenomenālā futbolista prasmes.

1989. gada UEFA kausa pusfināla atbildes Maradonas pārstāvētā "Napoli" viesos tikās ar Minhenes "Bayern". Spēle noslēdzās neizšķirti 2:2, divu spēļu summā ar 4:2 uzvarēja "Napoli", kas vēlāk finālā divu spēļu summā pieveica "VfB Stuttgart" un izcīnīja UEFA kausu.

Maradona pusfinālā abās spēlēs neguva vārtus, tomēr viņa sniegums ilgi palicis līdzjutēju atmiņās. Īpaši atmiņās palikusi izcilā futbolista iesildīšanās, ko izdevies iemūžināt ar "neredzamo" TV kameru palīdzību.

Kā norāda ESPN, pirms 31 gada nebija sociālo tīklu, bet video kļuva "virāls" vēl pirms šiem visiem sociālajiem tīkliem. Par atmiņā paliekošajiem kadriem jāpateicas beļģu TV producentam Frankam Rēsam. Pirms spēles iesildīšanās kadri tika translēti tikai stadionā uz ekrāniem, bet filmēšanai nebija TV signāla. Vērojot Maradonas iesildīšanos, Rēss nav spējis noticēt tam, ko redz, un ātri "sagrieza" vairākas epizodes, izveidojot savdabīgu klipu.

Sākotnēji divarpusi minūtes garais video parādīts Beļģijas televīzijā, bet mūsdienās tas ievietots "YouTube". Pēc Maradonas nāves šis video ieguvis "otro jaunību" un to sākuši vērot daudzi futbola līdzjutēji visā pasaulē, remdējoties atmiņās par sporta leģendas apbrīnojamo meistarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!