Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pamatīgs jandāliņš svētdien izcēlās Augstākās beisbola līgas (MLB) mačā, kurā izkāvās Losandželosas "Angels" un Sietlas "Mariners" komandas, kā arī laukumā tika uzmestas saulespuķu sēklas.

"Angels" un "Mariners" spēlē Anaheimā karsti bija ne tikai laukumā, bet arī uz rezervistu soliņiem, abu komandu pārstāvjiem provocējot vienam otru. Beigu beigās no mača tika izraidīti astoņi cilvēki – seši spēlētāji un abi galvenie treneri. Tāpat sagaidāms, ka tuvākajā laikā no līgas puses sekos bargākas sankcijas un tiks piemērotas diskvalifikācijas.

Milzīgā incidenta sakne meklējama jau sestdien, kad arī abas komandas aizvadīja savstarpēju maču. Vienā no epizodēm "Mariners" spēlētājs Ēriks Svonsons meta pa "Angels" beisbolista Maika Trota galvu. Šāda rīcība beisbolā nav pieņemta. "Ja vēlies man trāpīt, met pa ribām, taču ne pa galvu. Nezinu, kāds bija Svonsona nodoms, taču tā rīkoties nedrīkst," uzsvēra Trots. Savukārt Svonsons norādīja, ka vienkārši kļūdījies.

Tomēr lielā drāma norisinājās svētdien, kad komandas tikās atkārtoti. Jau pašā spēles sākumā "Angels" spēlētājs Endrū Voncs meta tieši pa pretinieka Hulio Rodrigesa galvu. Par to viņam un abām komandām tiesneši iedeva brīdinājumus.


Tas Voncu gan diez ko neiespaidoja, jo pēc neliela brīža viņš apzināti ar bumbiņu iemeta "Mariners" spēlētājam Džesem Vinkeram. Savukārt Vinkers uzreiz pēc tam sāka strīdēties ar "Angels" beisbolistiem, tostarp komandas pagaidu galveno treneri Filu Nevinu. Diskusijas tikai iekarsa, un ātri vien Vinkers metās uz "Angels" rezervistu soliņu pārmācīt sāncenšus. Viņa piemēram sekoja pārējā komanda, un laukumā izcēlās kaut kas līdzīgs ielu kautiņam.

Savukārt pēc tam, kad cīņas abu komandu starpā jau bija daudz maz norimušas, "Angels" spēlētājs Raisels Iglesiass nolēma laukumā izmest kasti ar saulespuķu sēklu iepakojumiem. Tas atkal sakaitēja atmosfēru, taču tikai uz īsu brīdi.

Šī starp "Mariners" un "Angels" komandām bija jau astotā spēle pēdējo 11 dienu laikā, bet nākamā cīņa abām vienībām būs tikai augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!