Nacionālā basketbola asociācija (NBA) pirms jubilejas 75. sezonas izplatījusi emocionālu video, kurā spīd līgas bijušās un esošās zvaigznes.

Video sākas ar skatu debesīs, kur redzams mākonis precīzi kā NBA logo esošais Džerija Vesta siluets. Turpinājumā aktieris Maikls B. Džordans speciālā autobusā ekskursijā pa NBA līniju ved jaunos basketbolistus.

Rika Famudživas veidotajā video ekskursijas laikā jaunās paaudzes busiņš sastopas ar pašreizējām un bijušajām zvaigznēm – kopā klipā redzami 20 bijušie un 14 pašreizēji basketbolisti. Klipā izmantoti arī septiņu klubu talismani. Bērni satiekas ar šobrīd laukumā spīdošajiem Lebronu Džeimsu, Kevinu Durantu, Zionu Viljamsonu un Kavi Leonardu, bet no bijušajām zvaigznēm izceļami Maģiskais Džonsons, Lerijs Bērds, Džuliuss Īrvings, Oskars Robertsons, Karīms Abduls Džabars, Aizija Tomass un Bils Rasels.

Īpašs mirklis klipā atvelēts Fīniksas "Suns" aizsargam Divainam Būkeram, kurš braucot pie "Chevy Impala" stūres apstājas pie murāļa, uz kura attēlots traģiski bojā gājušais leģendārais Kobe Braients. Būkers piestāj pie murāļa un atdod godu NBA leģendai. Būkers nav izvēlēts nejauši šai ainai, jo Braients pēc savas pēdējās spēles Fīniksā uzrakstīja uz Būkera sporta apaviem "Be legendary". Šie vārdi atrodami ne tikai uz video redzamā murāļa, bet arī uz Būkera ķermeņa – basketbolists pēc Braienta nāves izveidoja šādu tetovējumu.

NBA fani gan jau paspējuši saskumt, jo jubilejas sezonas pirmajā video nav, iespējams, visu laiku izcilākā NBA basketbolista – Maikla Džordana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!