Par sporta jomu atbildīgais Latvijas Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis ("Reformu partija") otrdien, apmeklējot Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas pirmssezonas preses konferenci, acīmredzami nejutās "savā ādā", jo īsti nemācēja pateikt, kāda sporta veida sabiedrībā nokļuvis.

Preses konferences laikā vairākas reizes ministrs runāja par "bobsleju un kamaniņām". Pēc preses konferences Dombrovskis manāmi sajuka arī pēc portāla "Delfi" jautājuma, kādas sporta federācijas preses konferencē piedalījies. Saņēmis "ieteikumus" aizkadrā no padomniecēm, Dombrovskis cēli atbildēja, ka bijusi bobsleja, skeletona un kamaniņu preses konference.

IZM vadītājs arī kļūdījās, minot, cik tad Latvijai ir olimpisko medaļnieku Ziemas olimpiskajās spēlēs. Pēc viņa domām, Latvija pēc neatkarības atjaunošanas ir tikusi pie 10 medaļām Ziemas Olimpiādēs.

Pirms astoņiem gadiem Latvijai pirmo medaļu Ziemas olimpiskajās spēlēs pēc valsts neatkarības atjaunošanas atnesa kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, izcīnot bronzu. Savukārt pirms četriem gadiem Vankūverā pie sudraba tika kamaniņu braucēju divnieks Juris un Andris Šici, kā arī skeletonists Martins Dukurs.

Tā nav pirmā reize, kad par sportu Latvijā atbildīgais cilvēks kļūdās, runājot par sportu. Pirms četriem gadiem toreizējā Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe lidostā "Rīga" teiktajā apsveikuma uzrunā olimpiskajiem vicečempioniem kamaniņu sportā brāļiem Šiciem kļūdaini nosauca Vankūveras olimpiskā vicečempiona skeletonā Martina Dukura vārdu un uzsvēra biatlonista Ilmāra Briča sasniegumus, kuri gan nav augstākie starp Latvijas olimpiešiem. Svinīgajā sagaidīšanas ceremonijā lidostā "Rīga" Koķe veltīja atzinīgus vārdus Šiciem un arī pieminēja "skeletonista Mārtiņa Dukura" izcīnīto sudraba godalgu. Taču XXI Ziemas olimpisko spēļu vicečempiona skeletonā Dukura vārds ir Martins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!