Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien cieta no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Atlantas "Hawks" saspēles vadītāja Treja Janga rokas, viņam divreiz pēc kārtas izlidinot piespēli caur Porziņģa kājām.

Ziņots, ka Kristaps Porziņģis trešdien guva 15 punktus, bet Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 118:117 mājās pārspēja "Hawks" basketbolistus.

Lai gan spēlē triumfēja "Mavericks", iespējams, ka spēles efektīgākās epizodes izpildīja "Hawks" līderis Trejs Jangs, kurš atzīmējās ar 25 punktiem un 15 rezultatīvām piespēlēm. Trešās ceturtdaļas ievadā Jangs divos uzbrukumos pēc kārtas izpildīja piespēli caur Porziņģa kājām. Aizsargs ar piespēli vispirms atrada Klintu Kapelu, bet uzbrukumu vēlāk asistēja Džonam Kolinsam.

22 gadus vecais aizsargs regulāri izceļas ar virtuozu driblu un piespēlēm. Ar to gan ne vienmēr ir apmierināti viņa pretinieki. Pagājušās sezonas spēlē Portlendas "Trail Blazers" uzbrucējs Trevors Ariza epizodē, kurā Jangs viņam izdriblēja caur kājām, iesita jaunajam aizsargam ar delnu.

"Mavericks" piektdien atgriezīsies laukumā, mājās uzņemot Ņūorleānas "Pelicans" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!