Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" zvaigzne Kristaps Porziņģis sestdienas naktī iekūlies incidentā dzimtajā Liepājā, liecina portāla "Delfi" informācija.

Internetā izplatītajā video Porziņģis redzams ar asiņojošu seju. Incidents noticis Liepājā, Zivju ielā. Netālu no šīs vietas atrodas nesen atvērtais klubs "Cukurfabrik", kas atrodas bijušās Latvijas 1. Rokkafejnīcas telpās.

Video redzams, ka incidenta vietā atradušies Valsts policijas darbinieki. Valsts policijā portāls "Delfi" noskaidroja, ka izsaukums uz Zivju ielu Liepājā saņemts pulksten 4.51. Izsaukums bijis par konfliktu, kurā iesaistītas vairākas personas. Policijas ierašanās brīdī vairākas personas, par kurām bija izsaukums, no notikuma vietas bija devušās prom. Atlikušās personas pēc policijas ierašanās konfliktu izbeidza. Aizturēto notikumā nav.

Tikpat ātri, kā izplatījās video, vēlāk izplatījās arī Porziņģa ierunāts audio, kurā basketbolists apliecina, ka ar viņu viss ir kārtībā.

$sound_file = "https://www.delfi.lv/temp/audio/porzingis4.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Policijā iesniegtajā sūdzībā apgalvots, ka Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra spēles pret Milvoki "Bucks", kurā tobrīd vēl Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis.

Sieviete par notikušo ziņojusi vien vairāk nekā gadu vēlāk, jo Porziņģis neesot samaksājis iepriekš atrunāto naudas summu par klusēšanu, kas bija 68 000 ASV dolāru (60 600 eiro). Sieviete par liecību uzskata kādu ar roku rakstītu dokumentu, tomēr tā leģitimitāte uzskatāma par apšaubāmu, jo Porziņģa vārds esot uzrakstīts kļūdaini, turklāt šobrīd nevar konstatēt, vai latvieša paraksts ir īsts. Porziņģa advokāti izvirzītās apsūdzības noraidījuši, notiekošo uzskatot par izspiešanu, un apsūdzību nosaukuši par pilnībā nevērtīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!