Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) nevēršanās pret Vašingtonas "Capitals" rupekli Tomu Vilsonu radīja jaunu spriedzi starp Ņujorkas "Rangers" un ASV galvaspilsētas komandām - trešdien savstarpējā spēlē pirmie trīs kautiņi sarīkoti jau pēc pirmā iemetiena mača sākumā.

Pirmdien "Rangers" un "Capitals" spēlē vienā no epizodēm Vilsons izdarīja sitienu pa galvu Pāvelam Bučnevicam, kurš tobrīd gulēja uz ledus un negaidīja sitienu. Vilsona rupjība izsauca masveida grūstīšanos, kuras laikā Vilsons pamanījās izcelties ar vēl vienu ļoti nesportisku rīcību – viņš aiz matiem gar zemi norāva "Rangers" uzbrucēju Artēmiju Panarinu, kurš burzmā bija palicis bez ķiveres. Krievu hokeja zvaigzne ar galvu atsitās pret ledu, pēc kā bija spiests atstāt laukumu.

NHL bargi nesodīja Vilsonu, kas radīja sašutumu "Rangers" rindās. Kā tas notiek līdzīgos gadījumos, Ņujorkas komanda izlēma lietas kārtot laukumā ne tajā sportiskajā veidā. Abas komandas laukumā sūtīja ne tos vadošos spēlētājus un jau pēc iemetiena risinājās trīs kautiņi. Pirmās minūtes laikā laukumā pirmo reizi devās arī Vilsons, kuru pārmācīt metās Brendans Smits. Savukārt piektās minūtes sākumā, nesagaidot iemetienu, notika vēl divi kautiņi. Tādējādi komandas pirmajās četrās minūtēs un 14 sekundēs kopā sapelnīja 72 soda minūtes, bet visā mačā hokejisti sapelnīja 141 soda minūti.

Visā spēlē ar 4:2 uzvarēja "Capitals" komanda, kuras rindās ar "hat trick" izcēlās Tīdžejs Ošī. Hokejistam šis bija ļoti emocionāls brīdis, jo iepriekšējā dienā mūžībā aizgāja viņa tēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!