Bijušais Latvijas izlases hokejists Oļegs Sorokins "sportacentrs.com" raidījuma "eXi" jaunākajā epizodē atklāja nianses, kā 2008. gada septembrī kājas lūzumā Vecrīgā iedzīvojās vārtsargs Edgars Masaļskis.

Masaļska iedzīvošanās kājas traumā Vecrīgā ir viens no leģendām apvītākajiem stāstiem sporta aprindās. Toreiz Masaļskis spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", bet pēc incidenta viņa līgums tika lauzts. Sākotnēji Rīgas klubs ziņoja, ka vārtsargam Vecrīgā uzbrukuši 5-6 cilvēki, vēlāk policijā esot saņemts arī Masaļska iesniegums, tomēr izskanējusī versija par uzbrukumu un smagu piekaušanu ir pārspīlēta.

Tagad Sorokins atklāj, ka pats bija klāt leģendām apvītajā incidentā Vecrīgā. Toreizējais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers ļāvis hokejistiem doties "brīvgaitā" un "atpūsties". Vairāki hokejisti trenera doto iespēju izmantojuši pēc pilnas programmas, bet izturīgākie bijuši Masaļskis, Sorokins un Ģirts Ankipāns.

Pēc Sorokina teiktā, incidents noticis pie kluba "Roxy", Kaļķu ielā 24, bet hokejisti pirms tam ballējušies pretī esošajā izklaides vietā "Mad House". Krietni iedzērušos hokejistus ārā esošās meitenes vilinājušas doties iekšā "Roxy" klubā, bet Rīgas "Dinamo" hokejisti nav vēlējušies doties iekšā.

"Vārds pa vārdam, kāds kaut ko pagrūda… Garām gāja kādi pieci čaļi, arī "aprijušies". Un tie ierauga – "eu, meiteni tur apvaino". Un sākas cīņa, nebija pat īsti kautiņš. Ankipānam – viņš bija tādā "pālī" – vienreiz iešāva pa muti, nokrita un viņš minūtes trīs tur gulēja. Masaļskis lauzās ar čali, bet abi "nekādi". Viņš kaut kā krīt uz savas kājas un tad beidzās kautiņš," atceras Sorokins.

Masaļskis pēc grūstīšanās sūdzējies, ka sāpot kāja, bet Sorokins viņu mierinājis, ka nekas traks nav. Hokejisti izsaukuši taksometru, bet, to gaidot, atbraukusi arī pašvaldības policija. Sportisti atteikušies no palīdzības, bet Sorokins esot "iekrāvis Masaļski taksī". Vārtsargu mājās nogādājis Sorokins, kurš Masaļski nesis pār plecu kā maisu.

Sporta medijs MVP pirms gada rubrikā "X stundas sportā" detalizēti aprakstīja Masaļska atgadījumu Vecrīgā un to, kā šī teiksmainā lieta savulaik tika atspoguļota masu medijos.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti (ceturtajā sezonā tie ir Kaspars Gorkšs, Jānis Blūms un Oļegs Sorokins) apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!