Foto: Publicitātes foto

Japānas autoražotāju "Toyota" pasaules rallija čempionāta (WRC) komandu "Toyota GAZOO Racing" vadīs četrkārtējais WRC čempions, leģendārais somu pilots Tomijs Makinens, informē kompānija.

"Toyota GAZOO Racing" komandas priekšsēdētājs būs pats "Toyota" prezidents Akio Tojoda, bet Makinenam uzticēti komandas direktora pienākumi.

"Es ar Tomiju iepazinos 2013. gadā, kad viņš palīdzēja uzlabot manas braukšanas prasmes," stāsta Tojoda. "Beigu galā viņš man iemācīja daudz ko vairāk, viņš man parādīja saistību starp ralliju un automašīnu attīstību. Rallijs notiek ceļos, kuros ikdienā brauc mūsu klienti, un es uzskatu, ka tā ir perfekta vieta, kur pārbaudīt un uzlabot mūsu produktu."

"WRC ir rallija augstākā virsotne, tur iespējams iegūt vislielāko un daudzveidīgāko pieredzi, tāpēc "Toyota" atgriežas šajā čempionātā," norāda "Toyota" prezidents.

Kā zināms, "Toyota" pasaules rallija čempionātā ar savu komandu plāno atgriezties 2017. gadā.

"Toyota" bija viens no autoražotājiem, kas pasaules rallija čempionātā iesaistījās ar tā pašu pirmo sezonu 1973. gadā, kad Valters Boiss ASV izcīnīja tai pirmo WRC posma uzvaru. 1993. gadā "Toyota" ar ļoti veiksmīgo "Toyota Corolla WRC" modeli kļuva par pirmo japāņu autoražotāju, kas triumfējis pasaules rallija čempionātā. 1999 .gadā atvadoties no WRC, "Toyota" bija jau izcīnījuši trīs pasaules čempionu titulus un četrus individuālos titulus.

Šobrīd WRC piedalās triju autoražotāju - "Volkswagen", "Citroen" un "Hyundai" - komandas. "M-Sport", kas arī reģistrēta komandu ieskaitē, sadarbojas ar "Ford", taču nav rūpnīcas komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!