Foto: AFP/Scanpix/LETA
Neērtā situācijā trešdien nonāca amerikāņu tenisiste Daniela Kolinsa, kura Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā pārāk ātri gribēja atzīmēt uzvaru.

Otrās kārtas cīņā Kolinsa trešā seta taibreikā bija vadībā ar 6:3 pret čehieti Karolīnu Muhovu un pēc pretinieces sitiena autā tika arī pie septītā punkta. Amerikāniete, aizmirsusi, ka "Grand Slam" turnīru izšķirošajos setos taibreiki tiek izspēlēti līdz desmit punktiem, nometa raketi, metās svinēt uzvaru un pie tīkla atvadīties no pretinieces. Bija nepieciešams kāds brīdis, kamēr viņa saprata, ka spēle tomēr jāturpina.


Noslēgumā pasaules 11. rakete Kolinsa gan tik un tā varēja līksmot, jo viņa taibreikā uzvarēja ar 10:6 un pār WTA ranga 133. vietas īpašnieci Muhovu svinēja panākumu arī visā mačā - 6-7 (1:7), 6-2, 7-6 (10:6). Trešajā kārtā Kolinsa tiksies ar Kazahstānu pārstāvošo Jeļenu Ribakinu (WTA 25.).

"Laikam "Grand Slam" turnīros neesmu spēlējusi supertaibreikus pārāk bieži," pēc mača smējās Kolinsa. "Tas bija nedaudz apkaunojoši."

Jau ziņots, ka trešdien trešo kārtu Austrālijas atklātajā čempionātā sasniedza arī Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko, kura ar 7-6 (7:5), 5-7, 6-0 pieveica ungārieti Annu Bondari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!