Ukraiņu hokejistam Andrejam Deņiskinam draud ievērojams sods par banāna ēšanas pantomīmu, kas traktēta kā rasistiska rīcība.

Ukrainas hokeja līgas spēlē nedēļas nogalē tikās divu iepriekšējo sezonu čempioni – Deņiskina pārstāvētā "Kremenčuk" un "Donbass". Tā kā abu komandu dueļi pēdējos gados bijuši principiāli, tajos bieži gadās incidenti, un bez tiem neiztika arī svētdien notikušais mačs. Otrajā periodā, kad rezultāts bija 2:2, starp abu komandu spēlētājiem kārtējo reizi notika pagrūstīšanās un neliels kautiņš. Kad tiesneši jau bija izšķīruši karstasinīgos hokejistus, Deņiskins vērsās pie tumšādainā pretinieka Džeilena Smereka un pēc vārdu apmaiņas veltīja "Donbass" hokejistam pantomīmu – ar kustībām šķietami nomizoja banānu un to apēda.

Deņiskins saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, tomēr Ukrainas Hokeja federācija skatīs incidentu, pēc kā hokejists varētu saņemt bargāku sodu.

Hokejists pēc notikušā "Instagram" atvainojās par notikušo, tomēr vēlāk ieraksts sociālajos tīklos vairs nav atrodams. "Gribu publiski atvainoties "Donbass" hokejistam Džeilenam Smerekam. "Kremenčuk" – "Donbass" spēlē es, negatīvu emociju vadīts, parādīju žestu, ko kāds var uztvert kā rasistisku apvainojumu. Es cienu visus cilvēkus neatkarīgi no viņa rases vai nacionalitātes. Diemžēl, hokejā emocijas mēdz būt dažādas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!