Foto: AFP/Scanpix

Irāņu students Reza Parastešs pārsteidzis pasauli ar savu neapstrīdamo līdzību ar vienu no planētas slavenākajiem sportistiem, "FC Barcelona" zvaigzni Lionelu Mesi.

Irānis Reza Parastešs ir tik līdzīgs Mesi, ka cilvēki cenšas ar viņu nofotografēties, kas nupat izraisīja nekārtības pilsētā. Mašīnu, kurā brauca 25 gadus vecais vīrietis, apstāja cilvēki, kas vēlējās ar viņu nofotografēties, kas izraisīja sastrēgumu. Lai to izklīdinātu, policija populāro studentu aizturēja, ziņo izdevums "The Telegraph".

Popularitāti Parastešs iemantoja pirms dažiem mēnešiem, kad pēc tēva, fanātiska futbola fana, ieteikuma nofotografējās "FC Bareclona" kreklā un nosūtīja šo bildi kādai sporta interneta vietnei, kas palīdzēja irānim noslēgt profesionāla modeļa līgumu.

"Vakarā nosūtīju viņiem fotogrāfiju un no rīta man jau zvanīja un prasīja, vai es varu ātri ierasties uz interviju," aģentūrai AFP pastāstījis Parastešs. "Tagad mani patiešām uztver kā irāņu Mesi un vēlas, lai es viņu atdarinu. Kad kaut parādos, cilvēki patiešām ir šokēti.

Saistībā ar Parastešu noticis arī kāds kuriozs atgadījums - sporta televīzijas kanāls "Eurosport UK" pārpratuma pēc izmantoja irāņa fotogrāfiju, rakstot tviterī par īsto Mesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!