Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijusī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kobe Braients savu balvu klāstu papildinājis ar prestižāko apbalvojumu kino sabiedrībā – "Oskaru".

Amerikas Kinoakadēmijas balvu saņēmusi animētā īsmetrāžas filma "Dārgais basketbols" ("Dear Basketball"), kuras sižets ir par Braienta dzīvi un karjeru, bet bijušais basketbolists ir šīs filmas producents. Filmas vizuālo daļu veidojis Glens Kīns, kurš piedalījies multiplikācijas filmas "Skaistule un briesmonis" veidošanā, bet mūzikas autors ir leģendāro "Zvaigžņu karu" komponists Džons Viljamss.

"Godīgi sakot, saņemt "Oskaru" ir pat patīkamāk nekā kļūt par NBA čempionu. Zvēru, tas tā ir," Braientu citē aģentūra AP.

Animācijas filmas pamatā ir Kobes Braenta emocionālā atvadu vēstule, ar kuru viņš 2016. gadā paziņoja par sporta karjeras beigām.

Kā ziņojām Braients iesaistījies arī izklaides biznesā – viņš izveidojis savu skaņu ierakstu studiju "Kobe Studios", kā arī riska kapitāla kompāniju "Bryant-Stibel" un iesaistījies vairākos citos uzņēmumos un biznesos.

Savas NBA karjeras laikā Braients piecreiz kļuva par NBA čempionu, vienreiz ieguva sezonas MVP balvu un reizi tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!