Argentīnas futbola izlases un "FC Barcelona" uzbrucējs Lionels Mesi vēlas atrast savu lielāko afgāņu fanu, kura fotogrāfijas nonākušas pasaules mediju uzmanības lokā, vēsta aģentūra AFP.

Piecus gadus vecais Murtaza Ahmadi nofotografēts, spēlējamies ar bumbu, kad puisēnam mugurā bija veikala plastikāta maisiņš Argentīnas izlases zili baltajās krāsās, uz kura ar flomāsteru uzrakstīts Mesi uzvārds un spēlētāja numurs.

Murtazas tēvs, 44 gads vecs nabadzīgs fermeris, pastāstīja, ka viņiem neesot naudas, lai iegādātos zēnam īstu Mesi Argentīnas izlases krekla repliku, kā arī futbolbumbu, tāpēc Murtaza savu elku attēlo, tērpies maisiņā un dauzot cauru, vecu volejbola bumbu.

"Argentīnas izlases formu" mazajam Mesi fanam izgatavoja viņa 15 gadus vecais brālis Homajuns un fotogrāfijas ievietoja sociālajā vietnē "Facebook", no kurienes tās nokļuva ne tikai mediju, bet arī paša Mesi uzmanības lokā.

Futbolista tēvs Horhe Mesi aģentūrai AFP atklāja, ka Lionels gribot satikties ar savu mazo cienītāju, ko apstiprina arī Afganistānas Futbola federācija (AFF).

"Mesi ir sazinājies ar federāciju, lai norunātu tikšanos ar mazo zēnu," apstiprinājis AFF preses sekretārs. "Mēs strādājam pie tā, lai noskaidrotu, vei Mesi ieradīsies Afganistānā vai piecus gadus vecais zēns dosies uz Spāniju, vai arī viņi tiksies kādā trešajā valstī."

Spānijas vēstniecība Kabulā izteikusies, ka vēlētos šo tikšanos drošības apsvērumu dēļ sarīkot Eiropā. Nabadzīgā Ahmadi ģimene dzīvo Gazni provincē netālu no Kabulas, kas ir "Taliban" kaujinieku pārziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!