Foto: PantherMedia/Scanpix

Diviem Prāgas "Sparta" futbolistiem, kuri apvainoja mača arbitri, kluba vadība ir likusi trenēties kopā ar sieviešu komandu, ziņo ārzemju mediji.

"Sparta" vārtsargs Tomāšs Kubeks pēc tam, kad arbitre Lūcija Ratažova nefiksēja aizmugures situāciju Prāgas kluba pretiniekiem spēlē Brno, izteicās, ka "sieviešu vieta ir pie plīts". Vēlāk tiesneses fotogrāfiju ar komentāru "pie plīts" savā tvitera kontā ievietoja "Sparta" pussargs Lūkašs Vaha. Brno kluba pussargs Aloīzs Hicka atradās aizmugures stāvoklī, pirms komanda izlīdzināja rezultātu. Mačs noslēdzās ar neizšķirtu - 3:3.

Pēc šīs spēles Čehijas izlases vārtsargs Kubeks piebilda: "Sievietēm nevajadzētu tiesāt vīriešu futbolu." Vēlāk gan viņš sociālajā tīklā "Facebook" ievietoja savas sievas un meitas bildi ar atvainošanos.

Savukārt Vača taisnojās, ka viņa komentārs esot bijis par "konkrētu spēles epizodi, kas ietekmējis rezultātu, un nav attiecināms uz visām sievietēm".

Prāgas kluba izpilddirektors Ādams Kotalīks norādīja, ka šie izteikumi ir "nepieņemami", kluba vadība likusi abiem spēlētājiem trenēties kopā ar "Sparta" sieviešu komandu. Tāpat Kubeks un Vaha kļūs par sieviešu Čempionu līgas sūtņiem.

"Mēs ar nepacietību gaidām, kad puiši mums pievienosies," BBC citē "Sparta" sieviešu komandas kapteine Iva Močova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!