Foto: LETA

Bijušais Latvijas izlases basketbolists, Latvijas vicečempionu "Ventspils" spēlētājs Sandis Valters intervijā žurnālam "Playboy" nenoliedz sabiedrībā izskanējušās runas par narkotiku lietošanu.

Sandis Valters ir viens no tā saucamās "basketbola zudušās paaudzes" spēlētājiem, ar kuru bieži saistīti dažādi nesportiski skandāli. Sabiedrībā plaši izplatītas runas par Sanda Valtera un citu basketbolistu vētrainajām uzdzīvēm dažādos klubos, bet tagad sportists nenoliedz savu "aktīvo uzdzīves stilu" iepriekšējos gados.

Valters atzīst, ka vētrainais dzīves veids negatīvi ietekmējis arī viņa profesionālo karjeru. "Jo es zinu, kur varēju pielikt, piemēram, nopietnāk pieiet savai karjerai. Man jaunībā tomēr bija pārāk daudz blakuslietu - naktsdzīve un tā tālāk. Lai gan visas vasaras es nopietni gatavojos un trenējos, nevarētu teikt, ka neko nedarīju, bet kopumā ņemot, tās daudzās traumas, visticamāk, tomēr ir saistītas ar visām manām blakuslietām. Es pietiekami neatpūtos, un pie lielām slodzēm radās traumas. Es varēju sevi vairāk ierobežot un sasniegt vairāk."

"Katru nakti noteikti tā nebija, bet es teiktu, ka brīvdienās diezgan regulāri. Bija laiks, kad nedēļu nogalēs krustiņus ievilku gandrīz katrā naktsklubā," atzīst basketbolists, kurš saka, ka pārsvarā "tusiņos" lietots alkohols. "Par narkotikām... protams, ka lietotas tās ir. To noliegt būtu muļķīgi. Bet ne tā, kā tas ticis aprakstīts medijos. Tas ir diezgan uzpūsts stāsts."

Intervijā basketbolists neslēpj, ka pirms daudziem gadiem "ASK Rīga" rindās saņēmis 20 000 lielu algu mēnesī, taču pēdējās trīs algas toreiz nav saņēmis. Savukārt runājot par valstsvienības spēlētāju ārdīšanos dažādos turnīros un pēc vairākām spēlēm, Valters saka, ka par to zinot, taču "par niansēm negribu runāt".

Sarunā ar "Playboy" Valters pieskaras arī "totalizatoru sērgai" sportā, taču pats nekad ar to nav bijis saistīts. "Es pats likmes lieku reti, nemaz nerunājot par paša spēlēm. Šad tad uzlieku uz kādu Eirolīgas maču. Par Latvijas līgu - kaut ko dzirdējis esmu, zinu, ka kāds tur kaut ko liek, bet tas arī viss, ko zinu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!