Foto: Publicitātes foto

Viens no Pasaules kausa finālturnīra atklāšanas šova dalībniekiem būs slavenā popzvaigzne Robijs Viljamss, kuram pirms diviem gadiem Krievijas medijos aicināja aizliegt uzstāties šajā valstī.

Turnīra atklāšana notiks pusstundu pirms pirmās spēles ceturtdien, 14. jūnijā. Šovā bez Viljamsa uzstāsies arī operdīva Aīda Garifuļina un divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs, brazīlietis Ronaldo.

"Es daudz ko esmu darījis savas karjeras laikā, bet atklāt FIFA Pasaules kausa 80 tūkstošu futbola fanu priekšā stadionā un ar daudziem miljoniem pie televizoru ekrāniem visā pasaulē — tas ir bērnības sapnis," dziedātāju citē BBC.

"Mēs priecājamies iepazīstināt ar jaunu atklāšanas un noslēguma ceremonijas formātu, laika ziņā tik pietuvinātu spēles sākumam," saka atklāšanas koncepcijas autors Fēlikss Mihailovs. "Turklāt mēs piepildīsim ar darbību ne tikai "Lužņiku" stadionu, bet arī pilsētu un teritoriju apkārt arēnai."

Atklāšanas šovs būšot "par futbolu un mīlestību", un tā līdzautors un režisors ir pazīstamais daiļslidotājs Iļja Averbuhs.

Savulaik Krieviju ļoti saniknoja Viljamsa 2016. gada albuma hits "Party Like A Russian" un pēc tā videoklipa iznākšanas, kurā krievu elite tika attēlota kā superbagāti autokrāti ar nopietnām sejām, kas svin uz superhajtām un attiecības noskaidro ar bandītiskām metodēm, vairākos Krievijas medijos izskanēja aicinājums neatļaut dziedātājam uzstāties šai valstī.

2017. gada rudenī Viljamss negaidīti atcēla tūres "The Heavy Entertainment Show Tour" trīs pēdējos Eiropas koncertus, kas bija paredzēti Krievijā, un uzstāšanos konkursā "Jaunais Vilnis". Par atcelšanas iemeslu tika minēts dziedātāja veselības stāvoklis, bet mēļoja, ka tas saistīts ar Viljamsa koncertu īpašajiem viesiem, kas bija populārā britu grupa "Erasure". Augusta beigās "Erasurs" mūziķi paziņoja, ka viņiem atteikta Krievijas vīza, bet dažas dienas vēlāk Viljamss atcēla koncertus Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!