Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Lielbritānijā izrakstīts līdz šim lielākais sods par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu — 96 tūkstoši mārciņu, un tas piespriests Anglijas premjerlīgas kluba "Southampton" franču aizsargam Mario Leminam, ziņo britu mediji.

25 gadus vecajam Leminam piederošais automobilis "Mercedes-AMG GLA45"piefiksēts, trīs reizes pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, atsaucoties uz policiju, vēsta "Daily Mail". Futbolists gan apgalvo, ka neesot bijis pie stūres tajos brīžos, mašīnu varētu būt vadījis viņa brālis vai brālēns, kuri dzīvojot pie Lemina. Taču futbolists atzina, ka esot saņēmis, bet ignorējis policijas brīdinājuma vēstules.

Gabonā dzimušajam futbolistam piespriesta soda nauda 96 tūkstošu mārciņu apmērā, kas ir līdz šim lielākais sods Lielbritānijas autosatiksmes vēsturē. Summa ir ekvivalenta futbolista trīs nedēļu algai. Turklāt viņam uz gadu liegts vadīt automašīnu.

"Southampton" Lemina pievienojās pagājušosezon no Turīnas "Juventus" par Anglijas kluba rekordsummu, 18 miljoniem eiro.

Līdz tam lielākais sods par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu bija 86 tūkstoši mārciņu, kas šā gada aprīlī tika piemērots TV zvaigznei Antam Makpārtlinam par braukšanu reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!