Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētās Vācijas bundeslīgas komandas Hamburgas SV (HSV) galvenajam trenerim Bruno Labadijam piespriests 5000 eiro liels naudas sods pēc tam, kad viņš tiesneša lēmumu nodēvējis par "joku".

Augusta beigās HSV izbraukumā ar 1:2 piekāpās "Koln" vienībai. 11 minūtes pirms pamatlaika beigām no laukuma tika noraidīts HSV vienības pieredzējušais bosniešu aizsargs Emirs Spahičs, pie tam par izdarīto pārkāpumu tiesnesis piesprieda 11 metru soda sitienu uz viesu komandas vārtiem.

Soda sitienu realizēja franču uzbrucējs Antonī Modestē, izvirzot savu komandu vadībā ar 2:1. Atlikušajās minūtēs HSV nespēja izlīdzināt rezultātu, tādējādi piedzīvojot zaudējumu. Pēc mača Spahičam bija arī jāizcieš vienas spēles diskvalifikācija.

Labadija šīs spēles momentu un tiesneša Deniza Ajtekina lēmumu nodēvēja par "joku", par ko arī Vācijas Futbola federācija (DFB) viņu sodīja ar 5000 eiro lielu naudas sodu.

Zīmīgi, ka pat "Koln" galvenais treneris Pēters Štēgers pauda, ka šajā epizodē viņš "pat no 50 metru attāluma nepiešķirtu soda sitienu".

Šobrīd Labadijam ir 24 stundas, lai apstrīdētu DFB lēmumu un pieprasītu noklausīšanos federācijas Disciplinārlietu komitejā.

HSV šosezon piecās aizvadītās spēlēs piedzīvojusi tikai divus zaudējumus - pret "Koln" un atklāšanas mačā pret čempioniem Minhenes "Bayern", kad cieta sagrāvi ar 0:5.

Pašlaik HSV turnīra tabulā ar iekrātiem septiņiem punktiem ierindojas desmitajā vietā, bet čempionāta līderes ar maksimāli iespējamiem 15 punktiem ir "Bayern" un Dortmundes "Borussia".

Rudņevs šosezon nevienā savas komandas spēlē bundeslīgā nav bijis pieteikumā, bet nākamajā mačā HSV jau otrdien samēros spēkus ar sezonu sekmīgi iesākušo "Ingolstadt" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!