Ekstremālo sporta veidu komandas "Soul Flyers" pārstāvji, nolecot no Alpu kalnu virsotnes, ielidojuši nelielas lidmašīnas salonā, kas pārvietojusies ar ātrumu 137 km/h.

Lēcienu ekstremālie lidoņi Freds Fižēns un Vinss Refē, kas bija tērpti īpašos "wingsuit" lidkostīmos, veica no 4158 metrus augstās Jugnfrau virsotnes Šveices Alpos. Apmēram trīs kilometru augstumā abi lidotāji pietuvojās "Pilatus Porter" mazmotora lidmašīnai un trāpīja atvērtajās salona durvīs. Lidaparātu vadīja pieredzējušais pilots Filips Buvjē un projekta koordinators Īvs Rosī. Triks ilga gandrīz trīs minūtes, ziņo "Red Bull".

"Laika apstākļi bija perfekti un mēs bijām labi sagatavojušies, taču tas tik un tā bija ļoti grūts izaicinājums," atzina 33 gadus vecais Vinss Refē. "Pirmajā reizē bija ļoti sarežģīti, mēs nedaudz saputrojāmies, un tas paņēma ļoti daudz enerģijas. Arī pacelšanās 4000 metru augstumā ir fiziski smaga. Savukārt, kad iekļuvu lidmašīnā, man bija tikai viena doma prātā, par to puisi aiz manis."

Pirms šā pārdrošā lidojuma realizācijas Fižēns un Refē veica vairāk nekā 100 testa lidojumus no Empuriabrava virsotnes Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!