Hamburgas iedzīvotāji sasnieguši jaunu Ginesa rekordu, 6211 cilvēkam izveidojot "dzīvus" olimpiskos apļus, vēsta ārzemju mediji.

Šī bija privāta iniciatīva, lai atbalstītu pilsētas kandidatūru cīņā par 2024. gada Vasaras olimpisko spēļu rīkošanas tiesībām. Akcija notika pilsētas parkā un to izsludināja Hamburgas "Miniatūrās brīnumzemes", pasaulē lielākā rotaļu vilcienu muzeja, dibinātāji.

"Neticami!" par notikušo priecājās idejas autors Frederiks Brauns. "Mēs Hamburgā esam radījuši kaut ko tādu, ko redzēs visā pasaulē un kas parāda, cik ļoti mēs vēlamies redzēt olimpiskās spēles mūsu lieliskajā pilsētā."

"Es biju pārsteigts par pilsētnieku un reģiona iedzīvotāju milzīgo atsaucību," saka Hamburgas pieteikuma orgkomitejas izpilddirektors Nikolass Hils. "Šis bija iespaidīgs pierādījums mūsu pilsētas entuziasmam un laipns ielūgums olimpiskajai sabiedrībai."

Akcijā bija klāt arī oficiālais Ginesa rekordu biroja pārstāvis, lai fiksētu jauno rekordu, kas tika filmēts no helikopteriem, droniem un 80 metrus augstas platformas.

Lai gan akcijas organizatori ziņoja, ka olimpiskos apļus veidojuši gandrīz 10 tūkstoši cilvēku, Ginesa rekordu birojs saskaitīja tikai nedaudz vairāk par sešiem tūkstošiem, taču šis skaits tik un tā gandrīz divreiz pārsniedz iepriekšējo rekordu.

Hamburgā gan vēl jānotiek izšķirošajam referendumam par spēļu uzņemšanu. Tas paredzēts 29. vai 30. novembrī, un uz balsojumu aicināti apmēram 1,3 miljoni Hamburgas un 200 tūkstoši tuvējās Kīlas pilsētas iedzīvotāji, kur spēļu uzņemšanas gadījumā notiktu burāšanas sporta sacensības. Jaunākās aptaujas rāda, ka pieteikumu atbalsta 63% iedzīvotāju.

Pēdējoreiz Vācija olimpiskās spēles uzņēma 1972. gadā Minhenē.

Kā zināms, uz 2024. gada Vasaras olimpisko spēļu rīkošanu bez Hamburgas pretendē arī Budapešta, Roma, Parīze un Losandželosa. Rīkotājus izvēlēsies Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ģenerālajā asamblejā 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!