Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunpienācēja Lasvegasas "Golden Knights" pēc iekļūšanas Stenlija kausa finālā pārsteidza Ziemeļamerikas sporta pasauli, nepieturoties pie pirms gadiem ieviestās māņticības.

NHL pēc iekļūšanas Stenlija kausa finālā apbalvo Rietumu un Austrumu konferenču uzvarētājus ar kausiem. Tomēr jau gadiem pēc iekļūšanas Stenlija kausa finālā Rietumu un Austrumu konferenču spēcīgākās komandas izvairās no trofejas saņemšanas, tikai svinīgi nofotografējoties, bet nepieskaroties kausiem.

NHL hokejistu vidū tas ir gandrīz kā nerakstītais likums, jo hokejistiem svarīgs ir tikai viens kauss - Stenlija kauss, ko izcīna Rietumu un Austrumu konferences spēcīgākās komandas savstarpējā duelī.

Taču NHL jaunpienācēja un sezonas lielākās sensācijas autore "Golden Knights" meta malā māņticību. Pēc Lasvegasas komandas iekļūšanas Stenlija kausa finālā kapteiņa asistents Deriks Enegelands no NHL komisāra vietnieka Bila Deilija rokām saņēma Rietumu konferences uzvarētājiem pienākošos Klarensa Kembela kausu, bet pēc tam komanda ar kausu veica goda apli.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!