Foto: Shutterstock

Nupat tikai paspējām aprast ar domu, ka pirmā Advente jau klāt, un nu jau jāaizdedz otrā svecīte. Kā pavadīt šos svētkus un kā gatavoties Ziemassvētkiem?

Atgūsti iekavēto

Gribētos jau cerēt, ka visi visu ir paspējuši, un neviens nav palicis bez Adventes vainaga, svētku dekoriem vai pirmssvētku mājas sakopšanu, taču ņemot vērā ikdienas aizņemtību, tāda iespēja pastāv. Lai varētu godam atzīmēt otrās svecītes iedegšanu, jābūt mierā un saticībā pašam ar sevi, tāpēc svarīgi atgūt iekavēto. Izveido svētku dekorācijas, sakop un izvēdini māju, iepriecini kādu tuvinieku ar negaidītu pārsteigumu un ielaid mājās svētku gaidīšanas noskaņu ar pašceptu cepumu smaržu.

Izbaudi kultūras pasākumus

Adventes sagaidīšana jau vēsturiski tiek uzskatīta par prieka un gaišuma vairošanas svētkiem, tāpēc kultūras pasākumu apmeklēšana šajā dienā būs kā radīta ģimenes un draugu kopā būšanai. Tā kā ir atklātas publiskās slidotavas, tad ir īstā reize ar omes adītajiem dūraiņiem rokās un tējas termosu padusē doties turp, un atklāt slidošanas sezonu.

Līdz ar pirmās Adventes sagaidīšanu visā Latvijā ir atvērti Ziemassvētku tirdziņi, tādēļ arī to apmeklēšana noderēs gan svētku sajūtu radīšanai, gan arī kādu dāvanu iegādei. Bet vakarā, kad svētkiem piedienas kas mierīgs un arī dvēseli sildošs, apmeklē kādu no svētku koncertiem, kuru piedāvājums nudien nav skops. Ja ir vēlēšanās doties ārpus pilsētas, tad ir padomāts arī par kultūras baudīšanu ārpus Rīgas, piemēram, Līgatnē, organizētajā ziemas ekskursijā. Lai arī ko tu izvēlētos, galvenais ir atiet no ikdienas rūpēm un labi pavadīt laiku.

Gatavojies svētkiem

Cerams, ka gatavošanās svētkiem nevienam nesagādā galvassāpes un domas par tiem tikai vairo prieku, taču, ja tiek sagaidīts pretējais, vēl jo vairāk viss nepieciešamais jāsagādā savlaicīgi. Pagatavo dāvanas pats, vai iegādājies tās svētku tirdziņos, izplāno svētku maltīti, vienojies ar ģimeni par svētku sagaidīšanu un laicīgi sagatavo ielūgumus. Lai arī vairums cilvēku tas šķitīs pāragri, tomēr pēdējās pirmssvētku dienās atrast jau sasaiņotas svētku dāvanas būs vairāk, kā patīkami, tāpēc ķeries vien klāt pie pirmo dāvanu iesaiņošanas.

Veido eglīšu rotājumus

Tā kā vairums cilvēku eglīti mājās sagatavo jau trešo Adventi svinot, tad šajā nedēļas nogalē ir īstais brīdis tās rotājumu sagatavošanai. Ja tev ir ieviesta tradīcija katru gadu izmantot tos pašus rotājumus, tad atliek vien noslaucīt no tiem pa gadu sakrājušos putekļus un pārbaudīt vai lampiņu virtenē deg visas lampiņas, bet ja gribas jaunus dekorus, vari izmantot šo dienu to meistarošanā. Ņem talkā bērnus un veidojat eglītes rotājumus no papīra, salmiem, tamborējumiem, vai apgleznojiet bumbiņas, izcepiet un apgleznojiet piparkūkas, kuras pēc tam iekarināt eglītē. Starp citu, arī ierasto lampiņu virteni var pārvērst līdz nepazīšanai, aplīmējot gaismiņas ar mežģīņu papīriem, kreppapīriem, tilla auduma gabaliņiem vai vienkārši balto ietinamo papīru.

Adventes laiks ir priecīgs laiks, tāpēc šajā dienā jebkura prieka raisoša aktivitāte būs atbilstoša. Lai otro svecīti aizdedzot, katrā ģimenē valda gaišas domas, māju piepilda garda ēdiena smarža un mīlestības pilna atmosfēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!