Foto: AP/Scanpix
Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieks, skandalozā Krievijas politiķa Vladimira Žironovska dēls Igors Ļebedevs piedāvājis sporta fanu kautiņus pārvērst par legālu sporta veidu "draka" un aizvadīt tajā starptautiskas sacensības, vēsta ārzemju mediji.

Kā zināms, 2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra laikā Francijā izcēlās virkne konfliktu ar dažādu valstu fanu iesaistīšanos un pat letālu iznākumu, no kuriem aktīvākie bija angļi un krievi. Gaidot 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru Krievijā, vairākas valstis ir izteikušas bažas par ārzemju līdzjutēju drošību.

"Kas ir cīņas sporta veidi? Tas ir individuāls kautiņš, kas pārtaisīts par sportu," saka Ļebedevs. "Kāpēc par tādu pat sporta veidu nepārvērst krievu nacionālo izklaidi, kautiņu "siena pret sienu"? Ieviest noteikumus, aizvadīt komandu sacensības. Tādējādi fanu agresiju būtu iespējams ievirzīt miermīlīgā gultnē un parādīt piemēru citām valstīm, tai pašai Anglijai. Atbrauc, piemēram, angļu fani, sāk "lekties", bet viņiem par atbildi - izaicinājums pieņems, tiekamies stadionā tikos un tikos. No katras puses pa 20 cilvēkiem, bez ieročiem."

"Krievija kļūtu par jaunā sporta veida pionieri," uzskata politiķis. "Pats par sevi saprotams, ka tam nevajag izdomāt nekādus ārzemju nosaukumus: kā starptautiskajā leksikā iegājies vārds "sputņiks", būs arī "draka"."

Ļebedeva priekšlikumu kā absurdu nokritizējis bijušais Anglijas futbola izlases uzbrucējs un tagad populārs televīzijas raidījuma vadītājs Garijs Linekers. Viņš "Twitter" kontā ievietojis atsauci uz šo ziņu ar komentāru: "Pie velna, kas tas ir? Viņš ir sajucis prātā?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!