Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Zviedru vārtsarga Robina Olsena daudzmiljonu transfērs no Dānijas kluba "FC Copenhagen" uz Itālijas futbola grandiem "AS Roma" devis negaidītu finansiālu papildinājumu Zviedrijas astotās līgas komandai, kurā Olsens spēlēja savu sportu iesākumā, vēsta aģentūra "Reuters".

28 gadus vecais Zviedrijas izlases vārtsargs "AS Roma" pievienojās par 8,5 miljoniem eiro, bet kopā ar piemaksām šī summa sasniedza 12 miljonus eiro.

Saskaņā ar tā sauktajiem FIFA solidaritātes maksājumiem, 5% no transfēra summas, ko saņems "FC Kopenhagen", tiks sadalīti klubiem, ko Olsens pārstāvējis pirms tā.

Tādējādi Malmes futbola klubs "Bunkeflo FF", kurā no vārtsarga transfēra saņems 60 tūkstošus eiro, kas būs ievērojams atspaids, ņemot vērā, ka finansējumu klubs iegūst ar nelielām biedra naudām, no vietējiem sponsoriem un kafijas un uzkodu tirdzniecības spēļu dienās.

"Tik liela summa kā šī, protams, radīs lielāku drošības sajūtu un elastību," aģentūrai "Reuters" atzinies "Bunkeflo FF" kluba priekšsēdētājs Kalle Vadenhammars. "Es gribētu šo naudu izmantot tā, lai iegūtu visa mūsu apkārtne, veidojot spontānas futbola un cita veida aktivitātes iespējas te dzīvojošajiem bērniem. Ja Olsens ir pieejams pateicības vārdiem, mēs gribētu viņu godināt."

Pēc ne pārāk laba snieguma Zviedrijas trešajā līgā Olsens 2010. gadā bija spiests pievienoties "Bunkeflo FF", kuram ir ļoti pateicīgs. "Es gribēju atgūt prieku — visi mani čomi, tuvākie draugi spēlēja "Bunkeflo FF". Man bija ļoti svarīgi atgūt šo laimes sajūtu," intervijā "Reuters" izteicās Olsens.

Četrus gadus pēc tam Olsens jau pārstāvēja "Malmo FF" UEFA Čempionu līgā, pēc tam pārcēlās uz Grieķiju, uz PAOK un tad uz "FC Copenhagen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!