Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionāta pirmās desmit spēles iezīmējušas favorītus, atpalicējus un, pats galvenais, spraigu intrigu tabulas vidusdaļā, kur risināsies cīņa par tiesībām piedalīties izslēgšanas turnīrā.

Pirmie iespaidi par Aldaris LBL turnīru un savas komandas startu - treneru vērtējums.

Roberts Štelmahers (BK "Ventspils"; 2-0): "No ārzemēm atgriezušies vairāki pieredzējuši spēlētāji un tas nāk par labu LBL čempionāta līmenim. "Jēkabpils" personā klāt nākusi vēl viena spēcīga komanda, kā vienmēr, stipra būs "Valmiera". Varbūt "Barons" sezonas sākumā atkāpies, bet no pieredzes zinu, ka sezonas laikā viņi kļūs labāki.

Mums jau ir divas uzvaras, bet vēl ļoti daudz jāstrādā pie spēles kvalitātes. Arī pie jauno spēlētāju progresa. Par viņu attieksmi nav nekādu pretenziju, visi trenējas ar pilnu atdevi, taču vajadzīgs laiks un vajadzīga pacietība. Pat U20 izlases līderiem pāreja uz pieaugušo basketbolu ir sarežģīts process, kas vienam izdodas ātrāk, bet citam - lēnāk. Jākļūst vīrišķīgākiem, jāiegūst pārliecība. Būsim pacietīgi un dosim iespējas - tāda ir kluba politika un man patīk tā strādāt."

Varis Krūmiņš (BK "Valmiera"; 2-0): "Pēc komplektācijas visiem priekšā ir "VEF Rīga", kam seko "Ventspils". Tālāk nāk "Jēkabpils" un pēc tam visas pārējās komandas. Tas nozīmē, ka ikviens var apspēlēt jebkuru. Kurš labāk nospēlē galotnēs, tas arī uzvar.

Par divām uzvarām, protams, esam priecīgi, bet tas vēl ir tikai pats sākums. Viegli nekas nenāca un nenāks. Neatteiktos no pieredzējuša centra spēlētāja palīdzības, noderētu arī stabils trešais numurs. No otras puses, pašreizējā situācijā ir iespēja sevi pierādīt jaunajiem - gan Elvim Saulītim, gan Ivaram Žvīguram un Dāvim Gekam, kuri mums pievienojās tikai dienu pirms spēles Jūrmalā. Jāiespēlējas un tad redzēs, ko viņi var izdarīt vīru basketbolā."

Uvis Helmanis ("Liepāja/Triobet; 2-0): "Gan abas mūsu spēles, gan citi mači parādīja, ka turnīrs būs ļoti interesants. Neteikšu, ka pirmajos mačos parādījām savu labāko sniegumu, bet uzvaras ir, un tās ir ļoti vērtīgas. Mums nav supersastāvs, tomēr esam konkurētspējīgi. Turpināsim strādāt, lai progresētu. Kuros elementos? Tas lai paliek komandas virtuves noslēpums - gan jau pretinieki to jutīs."

Edgars Teteris (BK "Jēkabpils"; 1-1): "Liepājas smagās uzvaras pār nomināli vājākajiem pretiniekiem, Saldus uzvara pār "Baronu" - viss liecina, ka būs ļoti interesants čempionāts un pamatīga cīņa par vietu pirmajā sešniekā. Gan jau kāds "iekodīs" arī "Ventspilij".

Paši esam sākuši, paņemot to, kas bija jāpaņem (savā laukumā uzvara pār "Barons kvartālu") un atdodot to, kas it kā bija jāatdod (zaudējums Ventspilī). Tomēr spēles kvalitāti vēl ir tālu no vēlamās. Daudziem bija savainojumi, nepietiekams laiks rehabilitācijai. Piemēram, Rinalds Sirsniņš Ventspilī spēlēja, bet vēl bija tālu no tā snieguma, kādu demonstrēja pārbaudes mačos. Kad būsim pilnā sastāvā un kārtīgi ieskrējušies, spēlēsim daudz labāk."

Mārtiņš Gulbis ("Barons kvartāls"; 0-2): "Iepriekšējos divos gados mums bija izteikti līderi, kuri vilka uz priekšu visu komandu.  Tagad sastāvs ir pamainījies, nākuši klāt seši gados jauni spēlētāji, kuriem vajadzīgs laiks, lai iespēlētos un saspēlētos. Arī sadalītu lomas komandā un saprastu, ka viss būs jādara pašiem, nevis jācer uz glābēju palīdzību. Zaudējums savā laukumā pret debitantiem no Saldus nebija patīkams, taču nekāda traģēdija nav notikusi. Izanalizēsim kļūdas un centīsimies tās neatkārtot."

Šonedēļ: 3 spēles

Otrdien "Jūrmala/Fēnikss" - "BA Turība": kam tiks pirmā uzvara?

Sestdien: BK "Saldus" - "BA Turība": vai debitanti iepriecēs savus līdzjutējus?

Svētdien: "Latvijas Universitāte" - "Jūrmala/Fēnikss"cik trīspunktniekus iemetīs Mārcis Vītols?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!