Šonedēļ lielāka, bet vēl ne pilnīga skaidrība var būt par Rīgas ASK izredzēm FIBA Eiropas kausa izcīņas grupu turnīra otrajā posmā, kur tiks aizvadītas pēdējās pirmā riņķa spēles, kā arī par Kaspara Kambalas pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce Ulker" izredzēm iekļūt ULEB Eirolīgas 16 labāko komandu skaitā. Taču ne jau tikai uz šiem diviem notikumiem gribas vērst uzmanību jaunajā nedēļā.
MARIUPOLES "AZOVMAŠ" – RĪGAS ASK. FIBA EIROPAS KAUSS.

Ukrainas eksčempionam ir divas uzvaras divās spēlēs, bet rīdziniekiem – uzvara un zaudējums. Mājinieki ir šīs spēles favorīti, jo viņi uzvarēja "Maroussi" komandu Grieķijā, bet tagad savā laukumā diezgan pārliecinoši pārspēja Maskavas apgabala "Dinamo". 23. janvārī trešā uzvara trijās spēlēs "Azovmaš" basketbolistiem pavērs lielas izredzes uz iekļūšanu ¼ finālā. Mariupoles komandas galvenais treneris ir pieredzējušais lietuvietis Rims Girskis (trim no šīs grupas klubiem galvenie treneri ir lietuvieši – Ramūns Butauts mūsu ASK un Rutenis Paulausks Maskavas apgabala dinamiešiem!), kurš komandu sakomplektējis no pieredzējušiem basketbolistiem – te ir gan bijušais Grieķijas izlases spēlētājs Liadelis, gan mums labi zināmais 213 cm garais ungāru centrs Gujāšs, gan horvāts Rimacs, gan bosnietis Bajramovičs, gan viens no Ukrainas izlases līderiem Liščuks, gan amerikāņi El-Amins (nedaudz spēlējis Maijami "Heat", bijis tādis pazīstamos klubos kā "Besiktas", "Hapoel Ramat Gan", "Strasbourg") un Džeksons, tādi zināmi spēlētāji kā Rajevskis un Botičevs. Rīgas ASK uz bijušā Rīgas VEF, "Brocēni/SWH" un citu Latvijas labāko klubu spēlētāja Andreja Bondarenko dzimto pilsētu dosies labākajā sastāvā, taču – pēc svētdienas mača Šauļos BBL čempionātā. Ceļš uz Mariupoli nevar neietekmēt, tā ka varam pateikties tiem "gudriniekiem", kas mūsu labāko komandu spēles LBL čempionātā "sabāza" dažos mēnešos, padarot tām spraigo spēļu kalendāru vēl spraigāku. Zaudējums Mariupolē nebūs traģēdija, jo divas no trim otrā riņķa spēlēm ASK aizvadīs savā laukumā, tā ka izredzes tikt astoņniekā jeb izslēgšanas turnīrā vēl paliks.

VIĻŅAS "LIETUVOS RYTAS" – BK "VENTSPILS". SEB BBL ČEMPIONĀTS.

Sekmīgā spēle pēdējos ULEB kausa izcīņas mačos (piecas uzvaras pēc kārtas), uzvara Rīgā pār ASK – tie ir argumenti, kas ļauj 23. janvārī cerēt uz ventspilnieku panākumu pret BBL un Lietuvas čempionu. Turklāt vēl nav zināms, cik lielā mērā vesels un gatavs spēlei būs Štelmahers, no kura klātbūtnes "Lietuvos rytas" sniegumā ir daudz, kas atkarīgs. BBL čempionāta pirmajā daļā ventspilnieki abos mačos zaudēja, taču tie nebija bezcerīgi zaudējumi. Ventspils komandai šajā laikā klāt nācis Cipruss, Viļņas klubam nomainījušies divi ārzemnieki, tā ka abas komandas cenšas izmantot iespējas sastāvu pastiprināšanai un abas vēl ir tapšanas stadijā, kaut gan sezona jau ir pusē. Un tāpēc abu komandu sniegumā ir neizbēgama "viļņošanās". Ja nu viļņa virsotnē Viļņā nokļūst BK "Ventspils"? Jācer, ka nevienam no leģionāriem šoreiz nebūs motivācijas trūkuma un ka vesels un gatavs spēlēt jau būs Jeličs.

STAMBULAS "FENERBAHCE ULKER" – "ELDO NAPOLI". ULEB EIROLĪGA.

Kaspara Kambalas pārstāvētajam Stambulas klubam 25. janvārī ir pēdējā spēle grupu turnīrā savā laukumā un tajā ir noteikti jāuzvar – gan tāpēc, ka tikai uzvara ļaus cerēt tikt TOP 16 turnīrā (teorētiski "Fenerbahce Ulker" var vēl pat tikt savas grupas piecniekā, bet visticamāk, ka TOP 16 turnīrā tā tiks kā labākā sestās vietas ieguvēja – arī tāpēc vajadzīga uzvara), gan tāpēc, ka pēdējais mačs būs Maskavā pret pašreizējo Eirolīgas čempionu CSKA. Neapoles komandai arī ir 5 uzvaras 12 spēlēs un situācija līdzīga, tā ka šis mačs vienlīdz svarīgs ir abām komandām ("Eldo" pēdējo maču aizvadīs savā laukumā pret Trevīzo "Benetton", kas arī vēl neko sev nav nodrošinājis, bet līdz tam var nodrošināt). Stambulas kluba pārliecinošais sniegums pēdējos mačos pret "Benetton", "Žalgiri" un "Winterthur FC Barcelona" ļauj cerēt uz panākumu arī šajā mačā, turklāt "Fenerbahce Ulker" uzvarēja arī Neapolē (83:78; Kambala guva 29 punktus).

"GETAFE" – "OSASUNA". SPĀNIJAS ČEMPIONĀTS.

Vai 28. janvārī Māris Verpakovskis gūs pirmos vārtus Hetafes komandas labā Spānijas čempionātā un vai viņš to izdarīs savu jauno līdzjutēju klātbūtnē? Abas komandas ir kaimiņienes turnīra tabulā, tā ka viesi no Pamplonas reģiona visticamāk izvēlēsies aizsardzības taktiku, bet Mārim tieši pretuzbrukumu spēle padodas vislabāk. Cita lieta, ka vēl nepieciešams saprasties ar jaunajiem komandas biedriem. Gūtie vārti ļoti nepieciešami pārliecībai. Tiesa, vēl nav zināms, vai Verpakovskis šajā spēlē izies laukumā, jo nesen viņam bija neliela trauma, kuras dēļ vienu spēli jau nācās izlaist. Bet, ja tomēr izies, tad noteikti būs iespēja arī izdarīt tā, lai "maisam gals būtu vaļā"…

PASAULES ČEMPIONĀTS BOBSLEJĀ. DIVNIEKI.

Nedēļas nogalē Sanktmoricas trasē Šveicē risināsies pasaules čempionāts bobslejā divniekiem. Tikai pavisam nesen mūsu pirmā ekipāža Jānis Miņins/Daumants Dreiškens sāka braukt ar "Singer" divnieku, tā ka diezin vai mēs būtu tiesīgi jau sankmoricā prasīt no viņiem ļoti augstas vietas. Iepriekšējos Pasaules kausa posmos Miņins un Dreiškens bija 14., 15., 17. un 11. vietā. Augstākā vieta sasniegta tieši ar jauno vācu bobu, tā ka pasaules čempionātā cerēsim uz vietu desmitniekā. Tas nebūs pārāk daudz prasīts. Mihails Arhipovs un Oskars Melnbārdis var būt starp pirmajiem 15 – vienā no PK posmiem viņiem bija 13. vieta. Cita lieta, ka vienā no tehniskākajām trasēm abi mūsu piloti līdz šim īpaši labi nav braukuši. Kādreiz tas jāsāk darīt… Galvenie favorīti savukārt būs tie paši, kas ir līderi starp divniekiem Pasaules kausā – pirmām kārtām jau amerikāņa Stīvena Holkomba un vācieša Andrē Landes ekipāžas, kas vienīgās šosezon ir uzvarējušas PK posmos divniekiem. Visos posmos trijniekā ir bijis kanādietis Pjērs Lidērs. Vai tāds būs trijnieks arī Sankmoricā? Var arī nebūt…

include("$includes_dir/pasmaidi_insports.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!