Trim mūsu sporta spēļu komandām šonedēļ kaut kas izšķiras. Pareizāk – būtiski kaut kas izšķiras tikai vienai no tām, bet divām visai nosacīti, jo ne tikai no tām pašām ir atkarīgs abu tālākais liktenis un izredzes šo likteni grozīt.
BK "VENTSPILS" - VLOCLAVEKAS "ANWIL". ULEB KAUSS

Pirms 16. janvāra spēles ventspilnieki jau nodrošinājuši sev vietu 1/8 finālā, savukārt Polijas vicečempionam tur tikt izredžu vairs nav. Ventspilniekiem uzvara nodrošinās pirmo vietu savā grupā un nosacīti vājāku pretinieku 1/8 finālā, kā arī sava laukuma priekšrocību (pirmā spēle viesos, atbildes spēle – savā laukumā). BK "Ventspils" izceļas ar nestabilu sniegumu un neprognozējamiem rezultātiem (zaudējumam Šauļos SEB BBL čempionātā seko uzvara Udīnē pret "Snaidero" ULEB kausa izcīņā), turklāt "Anwil" pastiprinājis viens no bijušajiem Slovēnijas izlases, Maskavas "Dinamo" un Sopotas "Prokom Trefl" līderiem Gorans Jagodniks, tā ka spēles iznākums iepriekš nav paredzams. Tiesa, "Anwil" rindās vairs nav Jaunzēlandes izlases saspēles vadītāja (otrais labākais piespēļu dalītājs ULEB kausā!) Marka Dikela, kurš pēc abpusējas vienošanās pameta komandu. Interesi izraisa arī Gata Jahoviča sniegums Vloclavekas kluba rindās. Ventspilniekiem jāuzvar pašiem un jācer, ka FMP "Železnik" savā laukumā zaudēs "Snaidero". Tikai tad Ventspils komanda būs pirmā, taču arī otrā vieta grupā dos tiesības atbildes spēli 1/8 finālā aizvadīt savā laukumā.

RĪGAS ASK – "MAROUSSI". FIBA EIROPAS KAUSA IZCĪŅA

FIBA Eiropas kausa izcīņas grupu turnīra otro kārtu ASK sāka ar zaudējumu izbraukumā Maskavas apgabala "Dinamo" – 68:91. Tagad 16. janvārī savā laukumā "Arēnā Rīga" ir jāuzvar Atēnu klubs "Maroussi", kam divas reizes tika zaudēts (savā laukumā – jau gandrīz uzvarētā mačā) grupu turnīra pirmajā posmā. "Maroussi" pirmajā mačā arī zaudēja, turklāt savā laukumā Mariupoles "Azovmaš" (72:83), un tas gaidāmo spēli padarīs vēl spraigāku, jo zaudēt nedrīkst abas komandas.

LATVIJA – RUMĀNIJA. EIROPAS 2008. GADA ČEMPIONĀTA KVALIFIKĀCIJAS TURNĪRS

Latvijas vīriešu handbola izlase jau nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, tā ka 17. janvāra spēle Ulbrokā un 21. janvāra spēle Konstantā būs par pirmo vietu 3. grupā. Iespējams, ka tam nebūs principiālas nozīmes, bet, iespējams, ka pirmā vieta grupā dos uzvaramu pretinieku izslēgšanas turnīrā. Latvijas izlasei šajos mačos nevarēs palīdzēt viens no aizsardzības balstiem Mārtiņš Lībergs, toties visi pārējie būs un abu komandas izredzes uz pirmo vietu grupā tiek vērtētas kā līdzīgas.

TTT/RĪGA – SK "CĒSIS". LSBL ČEMPIONĀTS

Cēsu komanda pieteikusi divas ārzemnieces un to solās papildināt vēl viena un vēl meistarīgāka basketboliste no ārzemēm. Pagājušajā nedēļā cēsinieces savā laukumā tikās ar čempionēm "Avantis/Turība" basketbolistēm un zaudēja tikai ar 64:66. 17. janvārī savas ambīcijas nāksies pierādīt spēlē pret vicečempionēm.

ŽENĒVAS "CHENOIS" – SK "RĪGA". "TOP TEAMS" KAUSA IZCĪŅAS 1/8 FINĀLS

Abu komandu pirmajā spēlē Rīgā mūsējie uzvarēja ar 3:0 un 17. janvārī Ženēvā rīdziniekiem – atkal jāuzvar! Šā turnīra izslēgšanas spēļu jaunā kārtība ir tāda, ka tālāk tiek tā komanda, kas uzvar abās spēlēs nevis divu spēļu summā – proti, ja Ženēvas klubs revanšēsies vienalga, ar kādu rezultātu, tad pēc apmēram 15-20 minūtēm būs jāspēlē papildus sets, kurā arī noskaidros komandu, kas iekļūs nākamajā kārtā. Ceturtdaļfinālā šā pāra uzvarētāju visticamāk gaidīs Krievijas superlīgas klubs "Iskra".

"FENERBAHCE ULKER" – "WINTERTHUR FC BARCELONA". ULEB EIROLĪGA

Kaspara Kambalas pārstāvētais Stambulas klubs izmisīgi laužas Eirolīgas TOP16 turnīrā. Pirms 18. janvāra spēle savā laukumā pret Barselonas komandu "Fenerbahce Ulker" situācija ir kļuvusi vēl cerīgāka, jo Kauņā izdevās pārliecinoši pieveikt "Žalgiri". Iespējams, ka palīdzēs fakts, ka Barselonas basketbolisti jau gandrīz nodrošinājuši sev vietu starp 16 labākajām komandām, kaut gan diezin vai Katalonijas klubs kādam kaut ko Stambulā dāvinās.

"LIETUVOS RYTAS" – "ŽALGIRIS" UN BK "VENTSPILS" – BK "BARONS/LMT". SEB BBL ČEMPIONĀTS

Abu Lietuvas un pagājušā SEB BBL čempionāta spēcīgāko komandu divcīņa vienmēr ir principiāla un 20. janvāra spēle nebūs izņēmums. Viļņas klubā sezonas gaitā notiek lielākas pārmaiņas nekā Kauņas komandā, turklāt traumu guvis tās galvenais saspēles vadītājs Roberts Štelmahers un viņa aizstājējs Jānis Blūms, kas spēku samērus izlīdzina vai arī pat dod nelielu priekšroku "Žalgiris" komandai. Savukārt šajā pašā dienā Ventspilī "baroniem" būs iespēja apliecināt, ka ne tikai Rīgas ASK var izrādīt pretestību čempionam un uzvarēt to.

"LĀSE/R" – "POLIURS/BIOLAR". "SCHENKER" VOLEJBOLA LĪGA

Latvijas pagājušā gada čempions pret pagājušā gada "Schenker" līgas čempionu tiksies 20. janvārī. "Lāse/R" ir izstājusies no CEV kausa izcīņas un tagad var koncentrēties tikai uz "Schenker" līgas spēlēm. Neatkarīgi no turnīra un situācijas tajā abu komandu spēles ir principiālas.

include("$includes_dir/pasmaidi_insports.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!