Negaidīti šodien Itālijā, Kortīnā d'Ampeco beigušās Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensības, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts. Trešo vietu pasaulē un uzvaru Eiropas čempionātā guva Čehijas pirmā ekipāža Ivo Daņiļevičs un Romāns Gomola. Tās ir pirmās medaļas Čehijas bobsleja vēsturē. Pasaules kausa posmā Jānis Miņins un Daumants Dreiškens ieņēma 11.vietu, Mihails Arhipovs un Oskars Melbārdis bija 18. Eiropas čempionāta vērtējumā mūsu ekipāžas attiecīgi par divām vietām augstāk.
Laba materiāla cena

Labs bobsleja inventārs ir nenovērtējams un to vislabāk pierādīja pieredzējušais čehu pilots Ivo Daņiļevičs. Nē, viņš nebrauca slikti, tomēr ar tādu startu bez brīnumsliecēm cerēt uz pirmo trijnieku bija nereāli. Čehi slidu izvēlē trāpījuši desmitniekā. Nupat viens slieču komplekts tika iegādāts no vācu pilota Matiaša Bēneša un tas izrādījies tiešām labs. Mūsu bobsleja speciālisti min, ka šīs slieces patiesībā izgatavojis nevis Bēnešs, bet gan cits vācietis, slavenais Haralds Čudajs. Ar Čudaju jau sen labas attiecības ir Latvijas bobsleja federācijas viceprezidentam Zintim Ekmanim un, iespējams, nākotnē arī mēs varētu dabūt ko līdzīgu.

Eiropas čempionātā divu braucienu summā čehi apsteidza šveicieša Ivo Rūega ekipāžu tikai par 0,01 sekundi un trešās vietas ieguvēju Andrē Langi par 0,03 sekundēm! Rets gadījums, kad pirmajā trijniekā rezultāti ir tik blīvi. Pasaules kausa izcīņas ieskaitē pirmā uzvara karjerā Jāņa Miņina vienaudzim amerikānim Stīvenam Holkombam. Viņš mantojumā saņēmis Toda Heisa tehniku un šosezon spējis cīnīties par medaļā visos posmos.. Holkombs divu braucienu summā apsteidza kanādieti Pjēru Ludēru par 0,04 sekundēm. Absolūtajā Pasaules kausa vērtējumā gan čehs Ivo Daņiļevičs no pirmajiem diviem atpalika diezgan krietni – Holkombam zaudētas 0,46 sekundes.

Latvijai cerības četriniekos

Pēc divnieku braucieniem izlases galvenais treneris Sandis Prūsis nebija sevišķi apmierināts. Kļūdas bijušas gan jaunajam Mihailam Arhipovam, gan arī Jānim Miņinam, turklāt mūsu līderim īpaši otrajā braucienā. Prūsis gan ir reālists un divniekos augstas vietas arī nesolīja. Ar šiem "Singer" bobiem mūsējie brauca pirmo reizi un Kortīna nav īstā vieta , kur testēt jauno tehniku. Turklāt divniekos mums noteikti jāatrod vēl kāds labāks slieču pāris.

Daudz cerīgāka ir situācija četriniekos. Pasaules kausa kopvērtējumā Jānis Miņins ir otrais un arī oficiālos treniņos Jānis spēja iebraukt labāko trijniekā. Tiesa, Kortīnā nedrīkst atslābināties ne mirkli, jo pirmajā braucienā šodien kritienus piedzīvoja trīs ekipāžas, tostarp arī pērnā gada uzvarētājs vācietis Matiass Hepfners. Jebkurā gadījumā rīt gaidāma Latvijas kvartets cīņa par medaļām. Tiešraides Latvijas TV 7.kanālā svētdien 10.00 un 12.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!