Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā bobslejā divniekiem abas Latvijas ekipāžas palikušas ārpus labāko desmitnieka. Īglsas trasē Austrijā Jāņa Miņina/ Daumanta Dreiškena ekipāža eksperimentēja ar slidām un siltajā laikā šis mēģinājums neattaisnojās. Bobs katastrofāli neslīdēja un izlases galvenā trenera Sanda Prūša secinājums ir viens :" Plus desmit grādos šīs slieces neiet…." Beigās J.Miņinam 15.vieta, M.Arhipovam – 19.
Mēģināts nav zaudēts

Īglsas trase ir ļoti pateicīga dažādiem bobu un slieču eksperimentiem, tādēļ arī Latvijas bobslejisti izšķīrās par šādu soli. Mums tāpat nebija ko zaudēt, jo pēc izlozes Latvijas ekipāžām bija jāstartē otrās grupas beigās – Mihailam Arhipovam kopā ar Oskaru Melbārdi – 16., J.Miņinam/D.Dreiškenam – 20. Mūsu jaunajai ekipāžai pirmajā braucienā padevās varens starts( trešais absolūti labākais laiks!), turklāt līdz pat devītajai virāžai mūsējie bija stabili desmitniekā. Vēlāk dažas sīkas kļūdiņas un ar šo īrēto "Singer" bobu izdevās sasniegt 18.laiku braucienā.

Tikai par vienu vietu augstāk pēc pirmā brauciena bija J.Miņina ekipāža- desmitais labākais starts un ar katru kontrolatzīmi arvien zemāk un zemāk – 17.vieta. Pat izlases trenerim nav ko pārmest pilotam, jo nekādu rupju kļūdu nebija. Pats bobs arī nav slikts, taču plus desmit grādos slieces vienkārši neslīdēja. Mūsējie eksperimentēja, ar šīm slidām startējot pirmo reizi un arī iegūtais negatīvais rezultāts kopējā lietā nāk par labu. Citreiz siltā laikā jāizvēlas kas cits ( labāk gan jācer, ka paliks aukstāks, jo īstā ziemā mūsējiem allaž gājis labāk).

Siltajā laikā neslīdēja pat šā gada Eiropas čempiona čeha Ivo Daņiļeviča brīnumslidas, toties īsto materiālu bija atraduši vācietis Karls Angerers. Pareizāk sakot, viņš bija izdarījis pareizos secinājumus – šorīt Īglsā sieviešu ekipāžām uzvarēja Sandra Kiriasis un Angerers uzreiz pēc otrā brauciena esot aizņēmies slidas no komandas biedrenes. Angerers izvēle bija pareiza – startējot desmitajam, pirmajā braucienā viņš uzrādīja labāko laiku, priekšā arī kanādietim Pjēram Ludēram un šveicietim Danielam Šmitam.

Šoreiz līksmo citi, bet kā būs rīt?

Divu braucienu summā divniekos par šī posma uzvarētājiem kļuva kanādieši P.Ludērs un L.Brauns, otrie vācieši K.Angerers un M.Kūne. Angerers šajā posmā aizstāja slaveno Andrē Langi( turpina eksperimentēt Oberhofā) un uzreiz tika pie medaļas. Vēl pirmajā trijniekā šveicieši D.Šmits un T.Lampārters. Latvijas pilotiem īpaši vairs neizdevās uzlabot savas pozīcijas un summā J.Miņinam 15.vieta , savukārt M.Arhipovs noslīdēja uz 19.pozīciju.

Šoreiz eksperiments ar slidām nav izdevies, bet jau rīt mūsējos gaida ļoti nopietns starts četriniekos. J.Miņins joprojām šajā disciplīnā ir favorītu vidū un to pierādīja arī treniņbraucieni. Četrinieka bobs ir labs, slieces arī un jāuztraucas vienīgi par laika apstākļiem. Ja nu pēkšņi kļūst vēl siltāks, tad būs slikti, tomēr sinoptiķi rīt sola tomēr aukstāku laiku visā Eiropā. Jebkurā gadījumā sezonas galvenais starts būs pasaules meistarsacīkstēs Sanktmoricā, kas sāksies jau jaunnedēļ. Labs noskaņojums pirms Sanktmoricas ir tieši tas , kas vajadzīgs mūsu puišiem. Turēsim īkšķus par mūsējiem četriniekos, tiešraides svētdien 14.00 un 16.00 LTV 7.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!