Šīs nedēļas nogalē Šveicē, Sanktmoricas trasē sāksies pasaules čempionāts bobslejā. Sacensību programmā gan ir arī skeletons – sievietes pirmos divus braucienus jau aizvadīja ceturtdien, vīriešu skeletonā pirmie braucieni piektdien, savukārt bobsleja divnieki trasē dosies sestdien. Nepastāvīgo laika apstākļu dēļ neviens no favorītiem tomēr nav riskējis startēt no otrās vai pat trešās grupas.
Sniegputenis bojā ledu

Līdz šai nedēļai Sanktmoricā bijis samērā silts, taču bez lieliem nokrišņiem. Sākoties treniņiem, laiks palicis untumains. Otrdien bobslejisti aizvadīja tikai vienu treniņu, jo pēkšņi uznāca sniegputenis. Nedēļas nogalē esot palicis daudz aukstāks, gaisa temperatūra arī dienā turas mīnusos, taču sinoptiķi atkal sola sniegu un reizēm arī puteni. Dabīgajā Sanktmoricas trasē parasti slīdēja labāk otrajā un trešajā starta grupā, kad saulīte uzlēkusi un ledus līdz ar to kļuvis ātrāks. Līdz šim daudzi līderi mainījās starta vietām ar komandu otrajiem un pat trešajiem numuriem, taču šoreiz tā nav noticis. Divnieku sacīkstēs kopā startēs 30 ekipāžas un visi galvenie favorīti izlēmuši lieki neriskēt. Sestdien sola sniegu un šādos apstākļos tomēr labāk braukt kopā ar galvenajiem konkurentiem.

Starta grupas gan varēja izvēlēties tikai daži piloti, jo, piemēram, Vācijai un Itālijai abas komandas ir pirmajā starta grupā. Toties plašas izvēles iespējas bija ASV – S.Holkombs ir pasaules kausa līderis kopvērtējumā, tādēļ amerikāņiem ir trīs ekipāžas, savukārt Kanādai pienācās viena vieta trešajā grupā ( S.Ludērs gan nolēma neriskēt ). Latviešiem īpašas izvēles divniekos nav – abi piloti ir otrajā grupā un pēc izlozes M.Arhipovam un I.Dambim trāpījies 14.numurs, J.Miņinam un D.Dreiškenam – 19. Trešajā braucienā svētdien piloti startēs apgrieztā kārtībā izlozei grupās.

Treniņu rezultāti ir mānīgi
Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis teic, ka treniņu rezultāti var būt visai maldinoši. Daudz kas atkarīgs no izlozes, komandu eksperimentiem un tābrīža laika apstākļiem. A.Langem nemaz tik izcili treniņos nav gājis un S.Prūsis domā, ka A.Lange vienkārši neatklāj kārtis un vēl nav uzlicis kaujas slidas. Ceturtdien treniņos ļoti labi trešajā grupā braucis itālis S.Bertaco un tas esot neliels pārsteigums visiem. Sacīkstēs gan noteikti būs jāņem vērā arī S.Holkombs, P.Ludērs un tāpat šveicieši I.Rūegs un D.Šmits.

Latviešiem treniņos gājis visādi, taču kopumā Jānis Miņins brauc labāk nekā MihailsArhipovs, tāpēc jācenšas tikt desmitniekā. Aizvadītajā svētdienā pēdējā ieskrējienā Īglsā kājas savainojumu guva Oskars Melbārdis un tādēļ viņa vietā Arhipova bobu iestums Intars Dambis. Līdzīga liksta Īglsā piemeklējusi spēcīgāko Šveices stūmēju Sedriku Grānu.

Debijā bez brīnumiem
Pirmajos divos braucienos skeletonā sievietēm pasaules čempionāta debitante Undīne Vītola brīnumus nerādīja. Divu braucienu summā viņa pagaidām pēdējā, 23.vietā. Neskumsim, viņai galvenais nobraukt bez kritiena un gatavoties komandu sacīkstēm 1.februārī. Jau piektdien sāksies skeletons vīriešiem, kur daudz labākas izredzes brāļiem Dukuriem. Martinam jāstartē 11., Tomasam – 18., kopā būs 31 dalībnieks. LTV 7 tiešraidēs gan redzēsim tikai bobsleju – sestdien un svētdien 10.00 un 12.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!