Sezonas piektais posms šīs nedēļas nogalē notiks Īglsas trasē Austrijā, netālu no Insbrukas. Atšķirībā no iepriekšējā posma Kortīnā, šoreiz atkal kopā ar bobsleju būs arī skeletons. Šīs ir pēdējās oficiālās sacensības pirms pasaules čempionāta Sanktmoricā.
Lange domā tikai par Sanktmoricu

Pašlaik titulētākais pasaules bobslejists vācietis Andrē Lange ar savu komandu posmu Īglsas posmu nolēmis upurēt par labu pasaules čempionātam. Šonedēļ Lange trenējas un izmēģina tehniku dzimtajā Oberhofā . Pasaules kausa kopvērtējumā Langem šis izlaistais posms var maksāt uzvaru kopvērtējumā, taču par to maza bēda. Galvenais mērķis esot iegūt divas zelta medaļas pasaules čempionātā Sanktmoricā. Langes vietā Īglsā brauks Karls Angerers.

Visi pārējie favorīti Austrijā startēs, izņemot , protams, savainoto Aleksandru Zubkovu. Latvijas bobslejisti visu nedēļu cītīgi iemēģinājuši jaunos bobus un eksperimentējuši arī ar slidām. Iepriekšējās nedēļas posmā Kortīnā jaunos divniekus tā pienācīgi vēl neizdevās notestēt, turklāt Itālijas trase ir ļoti nepateicīga dažādiem eksperimentiem. Treniņos gājis visādi, jo grūti salīdzināt dažādās grupās startējušos, tomēr viens ir skaidrs – Jānis Miņins atkal reālāk tēmēs uz augstu vietu četriniekos. Viendien treniņos Miņina kvartets pat abos braucienos savā grupā uzrādījis labākos laikus. Arī Mihailam Arhipovam Īglsa varētu būt piemērota trase – tā ir labi ziņām, samērā īsa, vienkārša, turklāt te liela nozīme starta ieskrējienam.

Divniekos noteikti favorītu skaitā jāmin amerikānis S.Holkombs, kanādietis P.Ludērs, jaunais Eiropas čempions čehs I.Daņilevičs un tāpat šveicietis I.Rūegs. Pēdējo gadu labākā Šveices pilota M.Ānena slidas pēc nesen aizvadītā šīs valsts čempionāta nu nonākušas tieši Ivo Rūega īpašumā un tas nozīmē ļoti daudz. Katrā ziņā vēl pēc nedēļas Sanktmoricā šveicieši varētu būt ļoti spēcīgi.

Pirmie sāks skeletonisti

Hronoloģiski gan pirmie sacensības sāks skeletonisti – starts vīriešiem piektdien pulksten 15.05. Kopā būs veseli 36 braucēji un viņu vidū arī brāļi Dukuri. Tomass Dukurs startēs 12., jaunākais brālis Martins – 24. Treniņbraucienos nedaudz labāk veicies Tomasam, kurš turklāt bija visai augstajā septītajā vietā iepriekšējā posmā Nagano. Neapšaubāmi favorīti skeletonā gan ir amerikāņi un kanādieši, tāpat ļoti ātrs Īglsā var būt krievs A.Tretjakovs.

Bobsleja divnieku starts sestdien 14.00 , izlozē noteikts, ka 27 ekipāžu konkurencē M. Arhipovs/O.Melbārdis trasē dosies 16., J.Miņins/D.Dreiškens – 20 Īglsai šādas starta vietas nemaz nav tik sliktas, jo nereti pēcpusdienā sāk slīdēt pat ātrāk. Bobsleja tiešraides sestdien un svētdien LTV 7 kanālā 14.00 un 16.00, skeletonam līdzi var sekot krievu RTR Planeta Sport.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!