Šveices kalnu kūrortā Sankmoricā turpinās pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā. Pagaidām veiksmīgāk startējuši mūsu skeletonisti, konkrētāk – Martins Dukurs, kas kopvērtējumā ieņēma augsto sesto vietu. Bobslejā divniekiem pirmajā dienā bez kļūdām neiztika neviena no mūsu ekipāžām.
LOV aprūpe garantēta

Martina Dukura ieņemtā sestā vieta pasaules čempionātā ir neliels pārsteigums, kaut jāņem vērā, ka pirms gada Olimpiskajās spēlēs Turīnā viņš bija septītais. Sanktmoricā Martins tika visaugstāk no tiem, kas pasaules kausa kopvērtējumā ir otrajā desmitniekā un startēja otrajā grupā. Īpaši varens Martinam padevās otrais brauciens, kurā viņš atpalika tikai un vienīgi no pasaules čempiona šveicieša Gregora Štēli. Otrajā dienā vienreiz atkal bija jāstartē otrajā grupā, divdesmitajam, taču Martins daudz nezaudēja. Trešais un otrais labākais starta ieskrējiens un beigās godam sestā vieta. Latvijas Olimpiskās vienības kritēriji dažkārt mainās, taču jebkurā gadījumā vieta labāko sešiniekā sezonas galvenajā startā garantē vietu LOV pamatsastāvā un ļaus saņemt arī jūtamu finansējumu nākamajā sezonā.

Raugoties Olimpiskās Vankūveras virzienā, tieši Martins varētu būt viens no mūsu visperspektīvākajiem olimpiešiem. 22 gadu vecumā iegūt tik tehniskā veidā sesto vietu pasaulē – tas tomēr ir kaut kas. Uzvarētājam Gregoram Štēli ir jau 39 gadi, daudz vecāki arī otrās un trešās vietas ieguvēji amerikāņi Ēriks Bernotas un Zaks Lands. Tomass Dukurs 18.vietā, taču reāli tomēr labāk viena sestā vieta nevis divas otrā desmita sākumā.

Bobslejā – kā pa viļņiem
Pēc pirmās dienas abiem braucieniem divnieku ekipāžām neviens Latvijā laikam tā īsti nevar būt apmierināts. Pirmajā braucienā vairāk kļūdījās Jānis Miņins un Daumants Dreiškens, toties labi nobrauca Mihails Arhipovs un Intars Dambis.

Desmitā vieta braucienā jaunākajam pilotam čempionātā – tas bija labs pieteikums pasaulei. Diemžēl otrajā braucienā notika pretējais – Miņins spēja pakāpties uz 15 vietu, toties Arhipovs – noslīdēt uz 21. "Vairāk kļūdīties vairs nevar. Tad vajadzēja nokrist,"- visu izsaka šie izlases galvenā trenera Sanda Prūša vārdi. Rupja kļūda tūdaļ pēc starta – bobs ietriecās apmalē, otra kļūda slavenajā "zirga pakava "virāžā. Būtībā tikai brīnums glāba mūsējos no kritiena. 26.laiks braucienā un gandrīz trīs sekundes no līdera – tas izsaka visu.

Neveiksmes šodien varbūt gan kļūs par labu mācību priekšdienām. Vismaz tā jācer, jo kaut kad var pienākt brīdis, kad vārdkopa "jauns un perspektīvs" tiks atmesta. Tā katrā ziņā vairs nerunā par itālieti Simoni Bertaco. Jā, jauns viņš ir, vēl tikai 22 gadi, toties ļoti labs jau tagad.. Otrā vieta divu braucienu summā vien ir tam lielisks apliecinājums. Bertaco tikai par nieka tiesu atpaliek no vācieša Andrē Langes, trešajā vietā pēc pirmās dienas Ivo Rūegs( Šveice). Pēdējie divi braucieni divniekos – svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!