Vispār jau Jaunā gada pirmā diena sporta nav nekāda brīvdiena. Tikai Ziemassvētkos pat sporta pasākumos iestājas neliela pauze, bet gadu mija tādu sev līdzi nenes. Jau pirmajā 2007. gada nedēļā mūs gaida daudzi interesanti notikumi, taču uzmanību gribētos pievērst četriem no tiem.
Latvija – Gruzija. Handbols

Jau 3. janvārī Latvijas vīriešu handbola izlase Ulbrokā pirmo 2008. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret Gruziju un jau šajā pašā nedēļā – 7. janvārī – tiks izvadīta atbildes spēle Tbilisi. Četri punktu šajās pirmajās divās spēlēs Latvijas izlasei dotu labas cerības izkļūt no grupas (vēl pa divām reizēm jāspēlē ar Bulgāriju un Rumāniju, bet izslēgšanas spēļu kārtā iekļūs divas labākās komandas no grupas) un četrus punktus ir reāli paņemt. Ne tāpēc, ka Gruzijai ir vāja komanda, tā ir pietiekami gudra, savdabīga un jebkuram pretiniekam tāpēc neparocīga komanda, taču vismaz uz pirmo maču Latvijā gruzīnu iebraukšanas vīzu pieteikumā nav tās uzbrukuma līdera Tite Klandadzes un vēl viena komandas līdera Sergo Datukašvili. Vai kāds no viņiem jeb abi būs Tbilisi – to gruzīni neatklāj... Latvijas izlases izredzes līdz ar to palielinās, taču problēmas ar sastāvu ir arī mums – Rīgas Domes kausa izcīņas pēdējā mačā potīti izmežģīja Aleksejs Kuzmins, neliela trauma ir viņa brālim Andrejam, kā arī Mārtiņam Lībergam. Un tomēr – savā laukumā jāuzvar noteikti, bet no Tbilisi jāpārved vismaz punkts. Nebūs slikti.

'Fenerbahce Ulker' – 'Benetton'. ULEB Eirolīga

Kaspara Kambalas pārstāvētajam Stambulas klubam 3. janvāra mačs savā laukumā pret Itālijas čempionu būs viena no pēdējām, ja ne pēdējā, iespēja saglabāt cerības uz tikšanu Eirolīgas TOP16 turnīrā. Ieskaitot šo kārtu, komandām grupu turnīra pirmajā posmā vēl atlicis aizvadīt pa 5 spēlēs un kalendārs "Fenerbahce Ulker" komandai ir labvēlīgs – trīs no piecām spēlēm savā laukumā (tiesa, tajā skaitā arī ar Maskavas CSKA pēdējā kārtā...). Stambulas kluba rēķinā pašreiz ir tikai 2 uzvaras 9 spēlēs, savukārt "Benetton" ar 6 uzvarām var justies puslīdz droši un šis apstāklis var zināmā mērā ietekmēt mača gaitu – proti, viesi "nemirs" laukumā, lai uzvarētu par katru cenu, kaut gan viņi noteikti grib tikt grupā pēc iespējas augstāk, lai TOP16 turnīrā dabūtu relatīvi vieglāku konkurentu (ja šajā turnīrā tāds vairs vispār vēl paliks). Piektās vietas īpašniekam Saloniku "Aris" šajā grupā ir 4 uzvaras, tā ka uzvaru gūšanu "Fenerbahce Ulker", kam turklāt ierindā ir visi labākie spēki, vairs nedrīkst atlikt (pēdējā Turcijas čempionāta spēlē nepiedalījās Mirsads Turkčans, taču trešdien viņš jau būs gatavs iet laukumā).

"Barons/LMT" – "Lietuvos Rytas" un "Žalgiris" – Rīgas ASK. SEB BBL Baltijas līga.

Pirmā sešnieka spēļu ievadā tieši šīs divas jaunā gada pirmajā nedēļā liekas visinteresantākās (BK "Ventspils" spēle 5. janvārī Šauļos arī nebūs garlaicīga) – attiecīgi 5. janvārī "Arēnā Rīga" un 6. janvārī Kauņas sporta hallē. "Baroni" teicami aizvadīja gada nogali, guva svarīgas uzvaras un iekļuva labāko sešniekā, bet, galvenais, komanda rāda labāku sniegumu nekā vēl pirms mēneša vai diviem. Vai "baroniem" ir pa spēkam atkārtot ASK panākumu? Grūti pateikt, jo "Lietuvos rytas" sastāvā notikušas vairākas pārmaiņas (prom Aivorijs un Emmets, klāt Pakamanis un Rašs, arī Štelmahers pēc traumas jau spēlē un atkal ir teicamā sportiskā formā). Vismaz labai spēlei jābūt.

Rīgas ASK viesošanās Kauņā būs īpaša divu iemeslu dēļ. Vispirms (vai varbūt, otrkārt, kam gan nav būtiskas nozīmes) šis būs pirmais mačs BBL čempionātā Ramūnam Butautam Lietuvas izlases galvenā trenera amatā un uzreiz Kauņā pret pašu "Žalgiri". Otrkārt, ASK čempionāta pirmajā posmā pārspēja gan "Lietuvos rytas", gan BK "Ventspils" (divreiz) un tieši tāpēc spēle ar "Žalgiri" tiek gaidīta ar pastiprinātu interesei. Turklāt ASK sastāvā atkal ir visi basketbolisti...

include("$includes_dir/pasmaidi_insports.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!