Foto: Shutterstock
Ceturtdien, 11. augustā, Latvijas Nacionālā sporta padome plāno skatīt jautājumu par valsts sporta līdzekļu administrēšanas kārtību, kas varētu stāties spēkā jau no 2023. gada 1. janvāra. Strīds par izmaiņām sportam paredzētās naudas plūsmā risinās jau ilgāku laiku, taču reālas un plašas diskusijas nav bijis, kā arī nav skaidrots, kā turpmāk darbosies apjomīgās sporta sistēmas mehānismi – sākot no pašiem mazākajiem un beidzot ar pašiem redzamākajiem, ko vērojam televīzijas ekrānos un par kuru sasniegumiem sociālos tīklos tik ļoti patīk tīksmināties politiķiem.

"Kājas notiekošajam sāka augt" pirms gada 21. jūnijā – pirms Jāņiem par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentāro sekretāru kļuva Sandis Riekstiņš (JKP). Savukārt nedēļu vēlāk Valsts kontrole (VK) publiskoja revīzijas ziņojumu par Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) piešķirto valsts līdzekļu izmantošanu. Lai gan atzinums bija kopumā pozitīvs, VK revidenti iebilda par LOK īstenoto sporta federācijām piešķirtā finansējuma izlietojuma uzraudzību un ne visos gadījumos esot iespējams apgalvot, ka sporta federācijas tām piešķirtos līdzekļus ir izmantojušas pamatoti.

Saistībā ar sportu arvien vairāk dzirdams vārds "politika". Nevis vienkārši "sporta politika". Bet lielā politika. Pēdējos mēnešos neoficiāli apspriežoties sporta aprindās nākas arvien vairāk dzirdēt, ka pēdējos gados sporta jomā politiskās spēlītes sāk izjust arvien vairāk. Un šajā spēlītē, iespējams, ir iesaistītas arī šobrīd bīdītās izmaiņas. Jo neviens jau nezina, kurš "pasūtīs mūziku" pēc 1. oktobra, tāpēc līdz rudenim ir jāpaspēj.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!