Foto: Publicitātes foto

"Basketbola klubs Valmiera" vienojies ar Latvijas sieviešu izlases galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu par galvenā trenera pienākumu veikšanu uz nākamajām divām sezonām.

Gatavošanos nākamajai sezonai "BK Valmiera" uzsāk ar pieredzējušā trenera Ainara Zvirgzdiņa piesaisti komandas treneru korpusam. Turpmākās divas sezonas Zvirgzdiņš ieņems Vidzemes komandas galvenā trenera amatu. Pieredzējušajam speciālistam šī ir atgriešanās Valmierā, kur viņš strādāja jau pirms četrām sezonām,

2014./2015. gada sezonu treneris Zvirgzdiņš pavadīja Beļģijā, kur trenēja sieviešu komandu "Castors Braine". Zvirgzdiņš aizveda savu komandu līdz Beļģijas čempiontitulam un Beļģijas kausam, kā arī iekļuva Eirokausa finālā. Visā sezonā ieskaitot Eirokausu "Castors Braine" sasniedza bilanci 46-2.

Jūlijā Zvirgzdiņš vadīs Latvijas sieviešu izlasi Eiropas čempionātā, kur otro reizi centīsies izcīnīt ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm.

2007. gadā sieviešu valstsvienība Zvirgzdiņa vadībā izcīnīja 4. vietu Eiropas čempionātā un kvalificējās 2008. gada Pekinas Olimpiskajām spēlēm, kur tika ieņemta 9. vieta. 2012. gada Londonas Olimpiskajās spēlēs Zvirgzdiņš bija Krievijas sieviešu izlases galvenā trenera asistents. Pieredzējušais speciālists ir pildījis trenera asistenta pienākumus arī Latvijas vīriešu izlasē.

Ainars Zvirgzdiņš trenera karjeru uzsāka jau 20 gadu vecumā un uzskatāms par vienu no vispieredzējušākajiem un aktīvajiem treneriem Latvijas basketbolā. Kā "BK Ventspils" trenera asistents (2001.-2006.) Zvirgzdiņš kļuva par pieckārtēju Latvijas Basketbola līgas čempionu. 2006. gadā treneris aizveda Maskavas "Dinamo" sieviešu komandu līdz Eirokausa čempiontitulam, bet 2009. gadā triumfēja Latvijas Sieviešu basketbola līgā ar "SK Cēsis" vienību.

"BK Valmiera" ģenerālmenedžera Mārtiņa Bērziņa komentārs: "Šodien ir ne tikai Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadiena un aprit 80 gadi kopš Latvijas basketbola valstsvienības vēsturiskās uzvaras pirmajā Eiropas čempionātā, bet arī lieli svētki Valmieras basketbolam, jo viens no pieredzes bagātākajiem un titulētākajiem Latvijas basketbola treneriem ir pieņēmis "BK Valmiera" piedāvājumu un atgriezies vīriešu basketbolā. Man ir liels prieks, ka Ainars Zvirgzdiņš ir kļuvis par "BK Valmiera" galveno treneri uz nākamajām divām sezonām. Lai mums kopīgi izdodas sasniegt izvirzītos mērķus!"

"BK Valmiera" galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa komentārs: "Man ir liels gandarījums un izaicinājums kļūt par "BK Valmiera" komandas galveno treneri. Jau iepriekš strādājot Valmieras kluba sistēmā, esmu pārliecinājies par kluba mērķiem un stratēģiju izveidot spēcīgu basketbola piramīdu. Kas attiecas uz maniem asistentiem, tad pilns palīgu sastāvs kļūs zināms tuvākajās nedēļās. Ceru, ka jaunā basketbola sezona būs kvalitatīva darba un optimistisku noskaņu bagāta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!