Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" ļoti vēlējusies ar uzvaru sākt sezonu savu skatītāju priekšā, tomēr aizvadījusi divus pilnīgi dažādus puslaikus, uzskata vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, jaunās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonas pirmajā spēlē otrdien "VEF Rīga" ar rezultātu 83:89 (24:26, 26:13, 13:27, 20:23) savā laukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Cmoki".

"Pretinieki izskatījās labi, bet mēs šodien aizvadījām divus dažādus puslaikus. Ja pirmajā izdevās daudz maz kontrolēt spēles ritējumu, otrajā - kontroli pazaudējām," pēc mača secināja Butauts. "Nepatīkami zaudēt savu skatītāju priekšā, bet nevēlos meklēt attaisnojumus - ļoti gribējām uzvarēt un sezonu savu skatītāju priekšā sākt ar uzvaru."

Butauts atzina, ka spēles laikā "VEF Rīga" komandā piezīmju dēļ brīžiem laukumā bija tāds spēlētāju sastāvs, kas nav iespēlēts pat treniņos.

Sezonas sākumā "VEF Rīga" komandai ir pamatīgas problēmas garajā galā un Butauts apstiprināja, ka vienība meklē papildinājumu, tomēr viņš vēlētos pat divu basketbolistu piesaistīšanu.

"Šobrīd meklējam papildinājumu, bet neko konkrētu pateikt nevaru. Skaidrs, ka Anžejs Pasečņiks šobrīd vairāk spēlē, lai gūtu pieredzi. Jā, viņš ir talantīgs, bet šobrīd tikai 18 gadus vecs," stāstīja lietuviešu speciālists. "Nav jābūt gaišreģim, lai pretinieki saprastu, kā pret mums spēlēt."

"Skaidrs, ka Gani Lavala piesaistīšana bija kļūda, jo viņš pilnībā atšķīrās gan mentalitātē, gan spēles stilā. Šobrīd mums pietrūkst 1-2 spēlētāji, bet atmosfēra komandā ir laba un es ticu saviem spēlētājiem," uzsvēra Butauts.

"Mača beigās pieļāvām daudz kļūdu un tas negatīvi atmaksājās. Neizcīnījām atlēkušās bumbas, nenostrādājām aizsardzībā," teica "VEF Rīga" spēlētājs Entveins Robinsons, kurš mačā sameta 14 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. "Jā, mums ir problēmas garajā galā, bet viens spēlētājs neizšķir mača likteni. Ir grūti spēlēt, bet tas ir iespējams un noteikti nav izšķirošais iemesls šodienas zaudējumam."

"Spēles sākumā nervozējām un neizskatījāmies labi. Arī uzbrukumā mums neveicās un zaudējām cīņā zem groziem, tomēr pēc pārtraukuma uzlabojām tieši atlēkušo bumbu izcīnīšanu un šis rādītājs bija spēles atslēgas faktors," teica "Cmoki" komandas galvenais treneris Donalds Kairis. "Gaidījām, ka "VEF Rīga" metīs daudz tālmetienus un viņiem tas arī labi izdevās. Tomēr arī mums ir labi metēji. Kādu dienu precizitāte ir labāka, kādu dienu sliktāka, bet šodien mums viss izdevās."

"Komandas mērķis ir iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet, lai to paveiktu, vēl priekšā ir daudz darba," uzsvēra kādreiz "ASK Rīga" komandā arī par Butauta palīgu strādājušais Kairis.

Kā ziņots, šī "VEF Rīga" komandai bija otrā oficiālā spēle šosezon. Pirmajā mačā pirms nedēļas rīdzinieki ULEB Eirolīgas kvalifikācijā ar 71:80 piekāpās Lietuvas vienībai Viļņas "Lietuvos rytas".

Nākamo spēli Vienotajā līgā "VEF Rīga" aizvadīs svētdien, kad izbraukumā tiksies ar līgas čempioniem Maskavas CSKA no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!