Foto: DELFI

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) centrālajā spēlē sestdien "Jēkabpils" uzņems "Valmiera".

Spēles sākums pulksten 19:30, bet jau no pulksten 19:15 tiešraide portālā "Delfi". Aicinām arī lasītājus iesaistīties spēles apspriešanā un komentēt notikumus laukumā savos "twitter" kontos, lietojot "#AldarisLBL". Visu "Aldaris" LBL spēļu tiešraides būs vērojamas speciālā "Delfi" sadaļā - LBL Tiešraides.

Jēkabpilieši Aldaris LBL čempionātu sākuši ar pārliecinošām uzvarām pār "Barons kvartāls" (75:56) un BK "Jelgava" (100:71), bet zaudējuši Ventspilī (67:79). Valmieriešu rēķinā jau ir trīs uzvaras - pār "Latvijas Universitāti" (101:91), "Jūrmalu" (79:67) un "Barons kvartālu" (85:68).

Abas komandas cīnās vienā grupā Baltijas līgā, kur pirmo spēļu bilance bijusi līdzīga: valmierieši savā laukumā zaudēja Noršēpingas "Dolphins", bet uzvarēja izbraukumā Rakverē. Savukārt BK "Jēkabpils" zaudēja Rakverē, toties uzvarēja "Dolphins" komandu.

ZINĀTĀJA VIEDOKLIS. "Barons kvartāls" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, kura komanda spēlējusi gan ar BK "Jēkabpils, gan BK "Valmiera":

"Priekšroku dodu jēkabpiliešiem. Labi nokomplektēta komanda, sezonu sākusi labā formā, noķērusi spēles ritmu, turklāt savā laukumā viņi vienmēr spēlē labi. Sastāva komplektācija ir līdzsvarotāka nekā pretiniekiem, tiesa, BK "Valmiera" garais gals ir stiprās, nekā varbūt izskatās. Gan Kristaps Dārgais, gan Māris Ziediņš ir pietiekami nopietns spēks soda laukumā, turklāt abi ir kustīgi un ar viņiem komandas spēle paātrinās. Spēle noteikti būs interesanta, bet labākas izredzes ir mājiniekiem."

BK "Jēkabpils" galvenais treneris EDGARS TETERIS: "Centīsimies izmantot tos trumpjus, kas mums ir, spēlēsim agresīvi. Cerams, ka skatītāji mūs "dzīs" uz priekšu un būs tikpat kuplā skaitā, kā iepriekš. Līdzjutēji būs mūsu sestais laukuma spēlētājs! Komanda nebūs pilnā sastāvā - Kaspars Cipruss vēl nav gatavs spēlēt. Oskars Virsis pamazām sāk atlabt no traumas, viņš būs gatavs palīdzēt mums rīt pret savu iepriekšējā komandu."

BK "Valmiera" galvenais treneris VARIS KRŪMIŅŠ: "Komplektācijas ziņā "Jēkabpils" pašlaik stabili ir trešajā vietā Latvijā, turklāt parasti savā laukumā spēlē īpaši labi. Mēs cīnāmies ne tikai ar pretiniekiem, bet arī savām problēmām, tai skaitā savainojumiem. Meklēsim viņu vājās vietas un centīsimies tās izmantot. Spēle parādīs, cik lielā mērā būsim to izdarījuši."

UZMANĪBAS CENTRĀ: Trojs Bārnīss (BK "Jēkabpils") un Jānis Kaufmanis (BK "Valmiera")

Izskatās, ka sākotnējā piesardzība par jēkabpiliešu jaunajiem leģionāriem bijusi pārspīlēta. Bārnīss trijās Aldaris LBL spēlēs vidēji guvis 17 punktus, Kamerons Randers - 16.

Valmieriešu snaiperis Kaufmanis ir rezultatīvākais spēlētājs visā Aldaris LBL līgā, tiesa, vidēji spēlē 24,5 punkti sakrāti, metot "savā" grozā Vidzemes Olimpiskajā centrā.

VĒSTURISKĀ BILANCE: Pērn komandas cīnījušās neizšķirti, pa divām reizēm uzvarot savā laukumā. BK "Valmiera" ar 96:55 un 96:92 (pagarinājumā), BK "Jēkabpils" ar 83:70 un 83:71.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!