Foto: LETA
ēdējo divu gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Šteinberga trešdien izcēlās ar 21 punktu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē, palīdzot Beļģijas komandai Brenas "Etixx Mithra Castors" pieveikt spēlētājas iepriekšējo vienību Prāgas ZVVZ USK, kamēr citā mačā 18 punktus iemeta Elīna Dikeulaka, kas neglāba Polijas komandu Polkovices CCC no zaudējuma pagājušās sezonas sacensību čempionēm, Kurskas "Dinamo".

"Etixx Mithra Castors" komanda, ko trenē Ainars Zvirgzdiņš, viesos Čehijā uzvarēja ZVVZ USK ar rezultātu 68:67 (18:14, 20:21, 19:16, 11:16). Šis panākums ir negaidīts, jo Brenas komanda ir viena no turnīra pastarītēm, bet ZVVZ USK iepriekšējās divās sezonās ar Šteinbergu sastāvā spēlēja sacensību finālčetrinieka turnīrā.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām "Etixx Mithra Castors" komanda bija iedzinējos ar 64:67, tomēr turpinājumā mājinieces palika bez punktiem, kamēr pretiniecēm četrus punktus iemeta Ukrainas izlases spēlētāja Oļesja Malašenko.

Šteinberga laukumā bija 34 minūtes un 39 sekundes, trāpot septiņus no 18 divpunktu raidījumiem, vienu no septiņiem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem. Tāpat latviešu uzbrucējai bija septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un trīs piezīmes, kas deva 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Pirmo uzvaru turnīrā "Etixx Mithra Castors" komanda guva vien pirms nedēļas, kad savās mājās pieveica CCC komandu.

Polkovicas basketbolistes trešdien ar 70:98 (30:29, 13:22, 16:21, 11:26) piekāpās turnīra čempionēm Kurskas "Dinamo" no Krievijas.

Dikeulaka duelī laukumā bija 29 minūtes un astoņas sekundes, trāpot četrus no sešiem divpunktu raidījumiem, divus no pieciem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat viņai bija piecas atlēkušās bumbas, desmit rezultatīvas piespēles, trīs pārtvertas bumbas un trīs kļūdas, kas deva 30 efektivitātes koeficienta punktus.

A apakšgrupā pārliecinoša līdere ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs ir pērnā gada čempione Kurksas "Dinamo" no Krievijas, tikmēr abām komandām ar Latvijas basketbolistēm tagad ir pa diviem panākumiem septiņos dueļos, kas tabulā astoņu vienību vidū pēc pirmā apļa ļauj apsteigt vienīgi Francijas komandu "Bourges Basket".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!