Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien, 11.jūnijā ar maču pret Serbijas valstsvienību uzsāk 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīru. Latvijas basketbolistes Eiropas basketbola elitē startēs septīto reizi vēsturē un sesto reizi pēc kārtas.

Latvijas izlases pirmā spēle Ungārijā un Rumānijā notiekošajā Eiropas čempionātā sāksies plkst. 17:30, un to tiešraidē demonstrēs televīzijas kanāls TV6. Mača gaitai līdzi varēs sekot arī portāla "Delfi" teksta tiešraidē.

Grupu turnīra turpinājumā Latvijas komanda tiksies ar Horvātijas (piektdien plkst. 17:30), Lielbritānijas (sestdien plkst. 17:30) un Krievijas (svētdien plkst. 20:00) izlasēm. No apakšgrupas nākamajā kārtā iekļūs trīs labākās komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām un ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Visas priekšsacīkšu spēles Latvijas izlase aizvadīs Ungārijas pilsētā Šombateli.

Latvijas izlases labākais sasniegums Eiropas čempionātos ir ceturtā vieta 2007.gada meistarsacīkstēs Itālijā. Savukārt iepriekšējā čempionātā 2013.gadā Francijā Latvijas basketbolistes piedzīvoja zaudējumus visās trīs spēlēs un palika dalītā 13.pozīcijā.

Tagad Latvijas izlasi atkal vada Ainars Zvirgzdiņš, bet uz šī gada turnīru valstsvienības sastāvā atgriezušās ilggadējās līderes Anete Jēkabsone-Žogota un Gunta Baško-Melnbārde, kura Eiropas čempionātā piedalīsies jau sesto reizi. Savukārt debiju šāda mēroga sacensībās piedzīvos piecas spēlētājas - Kate Aizsila, Dita Rozenberga, Kristīne Vītola, Ieva Kūlīte un Zenta Meļņika.

Lai gan Latvijas izlasei oficiāls mērķis Eiropas čempionātā nav izvirzīts, tomēr līdzjutēji klusībā cer, ka kopā ar pieredzējušām spēlētājām izdosies izcīnīt vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Eiropas čempiones automātiski iekļūs olimpiskajā turnīrā, bet 2. līdz 5. vietas īpašnieces varēs cīnīties kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!