Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda svinēja uzvaru.

"Spurs" basketbolisti viesos ar rezultātu 110:105 (27:22, 30:24, 27:25, 26:34) pārspēja Sakramento "Kings".

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 17 minūtes, grozā raidot divus no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņa kontā divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni un trīs piezīmes.

Bertāns iepriekšējās sešās NBA spēlēs, kurās bija laukumā, nebija guvis punktus. Svētdien latviešu basketbolists tika nosūtīts uz Sanantonio kluba komandu NBA Attīstības līgā Ostinas "Spurs", šīs vienības debijā gūstot 22 punktus, bet pēc tam Bertāns tika izsaukts atpakaļ uz galveno komandu.

Rezultatīvākais "Spurs" rindās bija Po Gasols, kurš iemeta 24 punktus un savāca deviņas atlēkušās bumbas, 21 punkts Lamarkusa Oldridža kontā, bet 20 punktus sameta Kavai Lenards.

Tikmēr "Kings" komandā ar 26 punktiem izcēlās Demarkuss Kazinss.

Viesi vadībā izvirzījās jau spēles pirmajās minūtēs, pirmā ceturkšņa gaitā audzējot savu pārsvaru, kas pārsniedza desmit punktus. Pirmo ceturtdaļu "Spurs" noslēdza ar 27:22 savā labā, bet Bertāns mačā iesaistījās no otrās ceturtdaļas vidus. Savus pirmos punktus latvietis guva četrarpus minūtes pirms otrās ceturtdaļas beigām, realizējot tālu "trīnīti" tieši pretī grozam (44:38). Minūti vēlāk rūjienietis ar bloķētu metienu apturēja Kazinsa uzbrukumu, bet laukumu viņš atstāja puslaika beigās, kamēr "Spurs" pārtraukumā devās ar 11 punktu pārsvaru (57:46).

Laukumā Bertāns atgriezās trīs minūtes pirms trešās trešdaļas beigām, izdalot pāris rezultatīvas piespēles un aizmetot garām divus tālmetienus. Ceturtajā ceturtdaļā pēc nospēlētas nepilnas pusminūtes Bertāns realizēja savu otro "trejaci", panākot 87:73 "Spurs" labā. Piecas minūtes pirms noslēdzošās ceturtdaļas beigām Bertāns nobloķēja arī Benu Maklemoru, bet minūti vēlāk pie rezultāta 99:83 viesu labā latvietis tika nomainīts. Tiesa, pēc dažām minūtēm Bertāns atgriezās laukumā un pēdējās sekundēs tika pie iespējas izpildīt divus soda metienus, no kuriem realizēja vienu. Bertāns maču noslēdza ar septiņiem punktiem, bet "Spurs" svinēja uzvaru ar 110:105.

"Spurs" ar deviņām uzvarām 12 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, kamēr "Kings" ar četrām uzvarām atrodama desmitajā pozīcijā.

Savā nākamajā spēlē "Spurs" sestdien viesosies pie Losandželosas "Lakers" basketbolistiem.

Ziņots, ka Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis trešdien parādīja izcilu sniegumu, gūstot 35 punktus un NBA rezultativitātes rekordu, kā arī palīdzot Ņujorkas "Knicks" komandai tikt pie uzvaras grūtā cīņā ar Detroitas "Pistons" komandu.

Porziņģis 25 punktus sameta jau pirmajā puslaikā, bet "Knicks" savā laukumā svinēja panākumu ar 105:102 (29:27, 25:22, 27:25, 24:28).

Līdzšinējais latvieša rekords NBA bija 29 gūtie punkti, kurus viņš iepriekšējā sezonā sameta divos mačos, bet šosezon viņš vienā spēlē bija guvis 28 punktus, kurus divas reizes sakrāja arī pērn.

Zīmīgi, ka Porziņģis laboja arī NBA spēlējušo latviešu NBA rezultativitātes rekordu, jo savulaik Andris Biedriņš 2006.gadā pret Denveras "Nuggets" guva 31 punktu.

"Knicks" ar piecām uzvarām 11 mačos pakāpās uz desmito vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Pistons" ar sešām uzvarām 12 spēlēs ir pozīciju augstāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!