Foto: AP/Scanpix

Jaunajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā, kas sāksies naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika, būs pārstāvēti vismaz 100 ārzemju spēlētāji no 37 valstīm, pavēstījusi līga.

Jau otro gadu pasaules spēcīgākajā basketbola līgā būs vismaz 100 ārvalstu spēlētāji, un šosezon sacensībās atgriezusies arī Latvija, jo Ņujorkas "Knicks" vienību pārstāvēs talantīgais Kristaps Porziņģis.

Visvairāk ārzemju (neamerikāņu) spēlētāju līgā sezonas ievadā būs no Kanādas (12). Tikmēr ar desmit spēlētājiem otrajā vietā otro gadu pēc kārtas būs Francija, deviņi basketbolisti ir no Brazīlijas, astoņi spēlētāji nāk no Austrālijas, bet pa četriem - Horvātijas un Spānijas.

Lielākais ārzemju kontingents ir Toronto "Raptors" vienībā (septiņi), bet Klīvlendas "Cavaliers", Minesotas "Timberwolves", Sanantonio "Spurs" un Jūtas "Jazz" rindās ir pa sešiem ārzemniekiem.

Pērn sezonu NBA sāka 101 ārzemju spēlētājs no 37 valstīm un teritorijām.

"Knicks" komanda trešdien sezonas pirmajā cīņā tiksies ar Milvoki "Bucks".

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvējis Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guvis 6,3 punktus un izcīnījis 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un izcīnot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!