Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri Ainaru Bagatski priecē valstsvienības kandidātu spēlēšana "VEF Rīga" un "Ventspils" rindās, vēsta "basket.lv".

"Kristaps Janičenoks, Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš ir kļuvuši par savas komandas līderiem un uz viņiem lielā mērā balstās visa komandas spēle. Ventspilī izteikts līderis ir Jānis Strēlnieks. Man prieks, ka varbūt ne gluži no paša sezonas sākuma, tomēr pēdējo mēnesi viņš rāda ļoti saturīgu spēli. Tieši tādu, kā valstsvienības sastāvā. Viņam ir stabili statistikas rādītāji gūto punktu un rezultatīvo piespēļu ziņā un, pats svarīgākais, stabili nav kļūdu. Tas ļoti priecē un liecina, ka viņš kļūst par nopietnu spēlētāju," "basket.lv" citē Bagatski.

Latvijas izlases galvenais treneris gan uzsvēra, ka Bertāna pārkvalificēšana "VEF Rīga' rindās par saspēles vadītāju īsti nesaskan ar valstsvienības interesēm, jo Latvijas izlasē viņš "vēl produktīvāks varētu būt kā tīrs otrais numurs, kādu viņu gribu redzēt Eiropas čempionāta finālturnīrā".

Bagatskis arī piebilst, ka par konkrētu kandidātu sarakstu šobrīd vēl nevar runāt. Viņš pieļāva, ka "saraksts būs mazliet savādāks, nekā pirms šāgada spēlēm, bet vēl ir laiks to precizēt. Pagaidām par kandidātu sevi var uzskatīt ikviens."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!