Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis "pieņēmis zināšanai" spēlētāja Anžeja Pasečņika lēmumu šovasar nepalīdzēt valstsvienībai un strādās ar tiem, "kas grib un var spēlēt izlasē", vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Ziņots, ka Pasečņiks, kuru šovasar izvēlējās NBA draftā, trīs dienas pirms izlases treniņu sākuma paziņoja par nespēlēšanu.

"Anžeja Pasečņika pārstāvis pēc ilgas pauzes paziņoja, ka Anžejs valstsvienībā nespēlēs, jo pret to iebilstot klubi," LBS citē Bagatski. "Kā valstsvienības galvenais treneris, vienmēr esmu ar izpratni izturējies pret spēlētāju ilgtermiņa attīstības interesēm un pieļāvis elastīgus risinājumus attiecībā uz iesaistīšanos komandas kopdarbā. Nešaubos, ka līdzdalība valstsvienības darbā kopā ar citiem Latvijas labākajiem basketbolistiem sekmētu Anžeja izaugsmi, kā tas jau notika pagājušajā gadā, kad, saskatot Anžeja potenciālu, devu viņam iespēju sevi parādīt, ko viņš labi izmantoja."

"Redzēju viņam vietu šāgada komandas ideālajā modelī, bet nevēlos komentēt viņa lēmumu. Mans uzdevums ir strādāt un meklēt risinājumus ar tiem spēlētājiem, kuri grib un var spēlēt valstsvienībā. Novēlu Anžejam veiksmīgu karjeras turpinājumu," neliels sarūgtinājums manāms trenerī, kurš, visticamāk, bija ieplānojis spēlētājam nozīmīgu lomu komandā.

"Priecē tas, ka visi, kuri piedalīsies treniņos un pretendēs uz līdzdalību Eiropas čempionātā, ir sportiski motivēti nopietni sagatavoties, lai Stambulā parādīt iespējami labāko sniegumu. Pirmdien tiekamies pirmajā treniņā," piebilst Bagatskis.

Latvijas izlase gatavoties "Eurobasket 2017" sāks pirmdien, 17. jūnijā. Pirms Eiropas čempionāta Latvija aizvadīs deviņas pārbaudes spēles, bet "Eurobasket 2017" Somijā, Izraēlā, Rumānijā un Turcijā sāksies 31. augustā. Latvija spēlēs "Stambulas grupā", kurā vēl ir mājiniece Turcija, Rio olimpiskā vicečempione Serbija, Krievija, Beļģija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!