Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis turpmāk vadīs Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod", kas nākamajā sezonā startēs ULEB Eirolīgas turnīrā.

Kā pavēstījis trenera aģents Obrads Fimičs, vienošanās ar klubu noslēgta uz vienu gadu.

Iepriekš Bagatskis vienojās par sadarbības neturpināšanu ar Ukrainas spēcīgāko klubu Kijevas "Budiveļņik". Šāds latviešu speciālista lēmums nāca gaismā dienu pēc tam, kad "Budiveļņik" kluba vadība valstī valdošās situācijas dēļ atteicās no dalības nākamās sezonas ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā. Tāpat komanda lēmusi nākamajā sezonā nepiedalīties nevienā no pārējiem Eiropas klubu turnīriem.

Aizvadītajā sezonā "Budiveļņik" komanda, kuru, sezonai noslēdzoties, pameta latvietis Jānis Strēlnieks, izcīnīja valsts čempionu titulu, finālsērijā ar 3-1 pārspējot Rolanda Freimaņa pārstāvēto Južnijas "Himik" komandu, kuru trenē Kārlis Muižnieks. Pēc sezonas Kijevas kluba vadība pauda pārliecību, ka Bagatskis darbu ar komandu turpinās.

Lai arī Bagatskim bijis spēkā esošs līgums ar "Budiveļņik" komandu, pats treneris iepriekš publiski bija izteicis gatavību uzklausīt arī citu klubu piedāvājumus.

"Budiveļņik" Ukrainas čempionātā triumfēja otro gadu pēc kārtas un trešo reizi četru sezonu laikā. Tāpat komanda aizvadītajā sezonā kā pirmā no Ukrainas piedalījās ULEB Eirolīgas turnīrā.

Savukārt "Ņižņij Novgorod" komanda serbu trenera Zorana Lukiča vadībā aizvadītajā sezonā iekļuva VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) finālā, kur ar 0-3 tika atzīts Krievijas granda Maskavas CSKA pārākums. Šis panākums vienībai nākamajā sezonā ļaus debitēt ULEB Eirolīgā.

"Ņižņij Novgorod" basketbolistiem jau iekļūšana VTB līgas turnīra pusfinālā bija visu laiku labākais kluba sasniegums, bet Lukičs karjeru turpinās Turcijas vienībā Bandirmas "Banvit".

Bagatskis uz Kijevas klubu pārcēlās 2012.gada vasarā, sezonu pirms tam strādājot Gruzijā un citā Ukrainas komandā Krivojrogas "Krivbasbasket". Trenera karjeras laikā Bagatskis strādājis ar Latvijas klubiem "Barons" un "Valmiera", slaveno Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", kā arī Krievijas vienību Krasnojarskas "Jeņisej".

Pašlaik Bagatskis ir Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris. Ar komandu viņu gaida starts 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!